EXIMBANK România colaborează cu EXIM India privind activitatea de export pe cele două pieţe

Monica Magureanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 iulie 2007

EXIMBANK România va începe o strânsă colaborare cu EXPORT IMPORT BANK OF India privind facilitarea accesului companiilor române şi indiene cu activitate de export pe cele două piaţe, anunţă un comunicat al Eximbank. Cele două bănci sunt membre ale Global Network of Export-Import Banks and Development Finance Institutions (GNEXID).

În cadrul discuţiilor, de săptămâna trecută, dintre conducerile celor două bănci, Carmen Radu, preşedinte & CEO EXIMBANK Romania, a declarat: "EXIMBANK România oferă companiilor româneşti mecanisme şi instrumente financiar-bancare unice pe piaţa bancară românească, care să le susţină în efortul lor de creştere a productivităţii şi a competitivităţii. De asemenea asigură cadrul dezvoltării unor sectoare de activitate sustenabile, cu impact de durată asupra dezvoltării economiei naţionale şi a ocupării forţei de muncă şi cu potenţial ridicat la export".

La rândul său, Venkat Subramanian, preşedintele EXIMBANK India, a declarat: "Export-Import Bank of India are un rol de catalizator, promovând integrarea Indiei în economia globală. Instituţia are în vedere finanţarea, promovarea şi facilitarea comerţului internaţional printr-o varietate de programe de finanţare şi servicii de consultanţă în domeniul afacerilor".

EXIMBANK România oferă garanţii de export pentru IMM-uri şi la creditele acordate pentru producţia destinată exportului. De asemenea, banca asigură pe termen scurt riscul de neplată la extern; asigură creditele acordate de băncile comerciale, pe termen scurt şi mediu, pentru realizarea de bunuri şi servicii destinate exportului; asigură creanţele rezultate din contractele de export de bunuri de capital, de servicii de construcţii-montaj şi alte servicii/lucrări la export pe termen mediu şi lung şi asigură investiţiile româneşti de capital în străinătate pe termen mediu şi lung. De asemenea la solicitarea clienţilor, EXIMBANK le va furniza rapoarte de informaţii comerciale cu privire la potenţialii parteneri de afaceri ai acestora inainte de incheierea unor contracte comerciale.

Obiectivele "Export-Import Bank of India" sunt acordarea de asistenţă financiară exportatorilor şi importatorilor. Gama de produse şi servicii a instituţiei priveşte toate stadiile ciclului unei afaceri: pre şi post livrare, investiţii în străinătate, servicii de consultanţă, finanţarea importurilor, dezvoltarea produselor de export, producţia şi marketingul de export.

"Export-Import Bank of India" a fost înfiinţată în anul 1981 printr-un act al Parlamentului şi este deţinută integral de către guvernul indian. împreună cu întreprinderi indiene din sectoarele public si privat, banca a înfiinţat, Global Procurement Consultants Ltd. Totodată a lansat Asian Exim Banks Forum, care a reunit bănci de export-import din Asia, cu scopul de a promova comerţul intra-regional.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb