Exodul de la "Evenimentul zilei" continuă

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 6 ianuarie 2005

35 de jurnalişti au demisionat, pînă ieri la prînz, de la "Evenimentul zilei". şefi de departamente, publicişti comentatori, redactori, fotoreporteri, plus două departamente: cel de eveniment şi cel de investigaţii au decis să rupă orice legătură de colaborare cu redacţia "Evenimentului zilei". Decizia vine la o săptămînă după protestele grupului redacţional împotriva trustului Ringier, care adminis-trează ziarul. Motivele invocate de către gazetarii demisionari sînt detaşarea redactorului-şef, Dan Turturică, la Bacău şi schimbarea liniei editoriale a ziarului. Imediat după protestele jurnaliştilor, sindicatul a purtat o serie de negocieri cu "Ringier", în cadrul cărora s-a discutat menţinerea liniei editoriale. Reprezentanţii "Ringier" i-au asigurat atunci pe ziarişti că nu vor modifica linia editorială, ba chiar le-a spus că "Evenimentul zilei" va deveni un ziar de referinţă, numărul unu în ţară. "De atunci şi pînă acum ne-au dovedit că nu există nici o intenţie în acest sens. Ziarul se trans-formă în tabloid cu fiecare zi care trece," a subliniat vicepreşedintele sindicatului, Andreea Pora. Redactorii au prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă cîteva titluri apărute în ziar în ultima săptămînă care, spun ei, nu reprezintă politica "Evenimentului zilei". Ei mai spun că au trebuit să aleagă: fie să rămînă şi să gireze politica conducerii, fie să plece, variantă pentru care au optat în final. Dan Turturică şi-a anunţat şi el încetarea colaborării la "Evenimentul zilei", indiferent de decizia instanţei privind legalitatea detaşării la Bacău.

De asemenea, Dan Turturică a subliniat că scandalul de la "Evenimentul zilei" poate fi inclus la categoria încălcarea libertăţii de exprimare. "Atît timp cît s-a schimbat linia editorială, se poate vorbi de încălcarea libertăţii de exprimare. În plus, am fost avertizaţi de mai multe ori de conducerea < Ringier > să nu mai scriem atît de mult de PSD. Asta e tot încălcarea libertăţii presei".

Cei 35 de jurnalişti, în frunte cu Dan Turturică, au în prezent, sub formă de proiect, realizarea unui alt cotidian, cu ajutorul unor organizaţii independente. "Pregătim detaliile tehnice, după care vom deschide mai multe conturi pentru finanţare," au adăugat jurnaliştii.

De cealaltă parte, directorul executiv Cosmina Noaghea, reprezentantul trustului "Ringier" a declarat că regretă decizia luată de demisionari, însă ziarul îşi va urma cursul normal. În acest context Cosmina Noaghea a adăugat că este normal ca ziarul să nu mai aibe aceeaşi consistenţă în condiţiile în care au plecat 35 de oameni din posturi importante ale ziarului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb