Exporturile de grâu ale UE, aproape de un nou record

V.B.
Materii Prime #Agricultură / 17 decembrie 2014

Uniunea Europeană se apropie de un nou record în ceea ce priveşte exporturile de grâu, pentru al doilea sezon consecutiv, în contextul în care cursul de schimb favorabil şi problemele economice din Rusia oferă statelor din UE şansa să-şi exporte cea mai mare recoltă de grâu din istorie, transmite Reuters.

Volumul licenţelor de export pentru grâu moale eliberate până în prezent pentru sezonul iulie 2014-iunie 2015 l-a depăşit deja pe cel din sezonul 2013-2014. Prognozele Comisiei Europene privind exporturile pentru întregul an relevă faptul că acestea vor depăşi uşor recordul de 30 milioane tone consemnat în ultimul sezon.

Până acum, în cazul Poloniei au fost eliberate licenţe de export pentru 700.000 t de grâu, faţă de 230.500 t anul trecut.

În UE, recolta bună de grâu din acest an a permis unor ţări, printre care România şi Marea Britanie, să se bucure de exporturi semnificative, iar blocul comunitar a putut să contracareze declinul calităţii grâului din Franţa, mai notează Reuters.

Totuşi, pentru a doua jumătate din sezonul actual, încă există două semne de întrebare: în ce măsură Rusia va decide să frâneze exporturile de grâu şi cât de mult va putea Franţa (principalul producător din UE) să continue vânzarea grâului de calitate mixtă. În eventualitatea în care Rusia va impune noi restricţii la export, grâul din Uniunea Europeană se va confrunta cu o concurenţă directă mai mică pe pieţele din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. În privinţa grâului francez, prognozele de export au fost îmbunătăţite, ca urmare a unor succese pe piaţa din Egipt şi pe cele de furaje din Asia şi SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb