Expoziţia "Akin Ekici: Colors of Autumn - Culori de Toamnă"

R.S.
Miscellanea / 13 septembrie

Expoziţia "Akin Ekici: Colors of Autumn - Culori de Toamnă"

Ambasada Republicii Turcia în România, în parteneriat cu Centrul Cultural Mihai Eminescu din Bucureşti, anunţă inaugurarea expoziţiei de pictură contemporană AKIN EKICI: Colors of Autumn, în perioada 12 septembrie - 27 octombrie 2024, la Galeria Calderon - Calderon Art Studio (Str. Jean Louis Calderon nr. 39, sector 2, Bucureşti), conform unui comunicat transmis redacţiei.

Inaugurarea vernisajului a avut loc joi, 12 septembrie 2024, de la orele 18:00, în prezenţa Ambasadorului Turciei, Excelenţa Sa Dl. Özgur Kivanç Altan, a artistului Akin Ekici şi a curatoarei Yildiz Ibram.

Vernisajul a fost urmat de un recital vocal susţinut de artistul turc Ismail Özkan, potrivit comunicatului.

Evenimentul a făcut parte dintr-o serie de iniţiative culturale organizate de Ambasada Turciei cu scopul de a promova arta contemporană turcă în România.

Akin Ekici s-a născut în 1967 în Kayseri, un oraş din centrul Anatoliei. Artistul pictează încă din anii de şcoală primară, însă a ales să studieze dreptul şi să picteze în timpul liber sub îndrumarea profesorilor de la Academia de Arte din Istanbul. Ekici a avut numeroase expoziţii personale atât în Turcia, cât şi la nivel internaţional. Lucrările sale se regăsesc în importante colecţii internaţionale. Akin Ekici este primul pictor a cărui lucrare a fost acceptată în colecţia permanentă a Galeriei Naţionale de Artă Modernă din Mongolia.

Expozitia Akin Ekici: Colors of Autumn prezinta 20 de picturi pe pânză, abstracţii create în perioada 2017 - 2024. Picturile atistului reflectă o rânduire armonioasă a haosului terestru şi galactic; o transformare a multistratificării multicolore a marilor oraşe cu voci care se suprapun peste mulţimi, dintr-o dinamică a multitudinii de figuri atipice într-o aliniere liniştită şi plăcută, într-o atmosfera de pace socială.

Cu o experienţă de 25 de ani în domeniul artistic, curatorul evenimentului, Yildiz Ibram, este fondatoarea a două asociaţii de artă în România şi la Istanbul: IST SANAT şi Asociaţia Româno-Turcă "Artă Fără Frontiere". A absolvit studiile de masterat la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. A realizat proiecte culturale atât în România, cât şi în Turcia, în colaborare cu instituţii publice şi private, printre care Ministerul Culturii şi al Turismului din Turcia, Ambasada României la Ankara, Institutul Cultural Român de la Istanbul, Institutul

Cultural Turc "Yunus Emre", Muzeul National al Literaturii Române, Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" Bucureşti, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Academia Română, Muzeul Brukenthal Sibiu.

In noiembrie 2023, Yildiz a realizat expoziţia celebrului artist turc Devrim Erbil: "'Istanbulul de Ieri şi de Azi" la Muzeul Naţional de Artă al României, se menţionează în comunicat.

Expoziţia Akin Ekici face parte din Strategia Turciei de comunicare cu Uniunea Europeană.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb