EY: Berarii pot avea un rol-cheie în angajarea tinerilor

F.A.
Internaţional / 5 decembrie 2013

EY: Berarii pot avea un rol-cheie în angajarea tinerilor

Cei 4.500 de producători de bere din Europa pot avea un rol important în combaterea şomajului în rândul tinerilor şi în generarea creşterii economice, dacă sunt adoptate măsuri guvernamentale menite să stimuleze dezvoltarea acestui sector, potrivit unui raport al Ernst&Young (EY), se arată într-un comunicat al organizaţiei Berarii Europei.

Anunţul a fost făcut, miercuri, la Bruxelles, la gala anuală Beer Serves Europe, organizată de Berarii Europei, unde a fost discutat raportul Ernst&Young: "Contribuţia sectorului berii la economia europeană". Documentul menţionează, printre altele, faptul că sectorul european al berii este responsabil pentru crearea, direct şi indirect, a 2 milioane de locuri de muncă, adică 1% din numărul total de slujbe din Uniunea Europeană. Mai mult de jumătate dintre acestea (1,4 milioane) sunt în industria ospitalităţii, restul fiind în retail, agricultură şi logistică.

Raportul indică, totodată, faptul că sectorul european al berii şi-a revenit anul trecut, după o perioadă de declin, bugetele statelor membre UE colectând din acest sector taxe de 53 de miliarde de euro.

Pe de altă parte, în ultimii doi ani, au fost înregistrate cu 4% mai puţine locuri de muncă direct legate de sectorul berii. Această pierdere, de aproape 84.000 locuri de muncă, a fost generată de o creştere a TVA şi a accizelor cu câte 9% în diverse state din Uniunea Europeană, potrivit sursei citate.

Comisia Europeană are în vedere acordarea unui sprijin sporit activităţilor de stagiatură (internship) care conduc la ocuparea unui loc de muncă pe termen lung. Berarii Europei susţin iniţiative ca Alianţa Europeană pentru Iniţiere în Meserii, pentru că acestea ajută la construirea unei pieţe a muncii flexibilă, oferind slujbe tinerilor debutanţi, se mai arată în comunicat.

Demetrio Carceller, Preşedinte al Berarilor Europei, a declarat: "Berea este un factor de stimulare a economiei Europei şi un generator important de locuri de muncă ce depăşeşte sfera producţiei efective, impactând şi industriile conexe. Pentru fiecare loc de muncă dintr-o facilitate de producţie a berii, este creat unul în agricultură, unul în industria ambalajelor şi logistică, unul în marketing, unul în retail şi 11 în industria ospitalităţii".

Fondată în 1958 şi având sediul la Bruxelles, organizaţia Berarii Europei reprezintă interesele producătorilor din domeniu în dialogul cu instituţiile europene şi cu organizaţiile internaţionale. Membrii săi actuali sunt asociaţiile naţionale ale berarilor din statele membre ale UE, precum şi din Norvegia, Elveţia şi Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb