FABC susţine dezvoltarea şi implementarea Registrului Naţional de Oncologie

Elena Deacu
Companii / 3 august 2015

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC) susţine dezvoltarea şi implementarea Registrului Naţional de Oncologie, prin intermediul căruia s-ar putea raporta în orice moment numărul real al pacienţilor oncologici aflaţi în tratament sau doar monitorizaţi.

Într-un comunicat remis redacţiei, FABC precizează că acest registru ar fi monitorizat cu exactitate banii alocaţi acestei patologii, terapiile aplicate şi efectele acestora asupra pacienţilor oncologici, beneficiile tratamentelor, numărul de pacienţi trataţi şi monitorizaţi, generând astfel şi o statistică în baza căreia ar fi fost construit un buget pentru oncologie, corect şi transparent.

"Panică, incertitudini, revoltă, umilinţă, acestea sunt stările cu care se confruntă azi, pacienţii cu cancer din România, într-o criză de sistem, fără precedent, generată de actualele anchete din oncologie", transmite FABC.

Potrivit Federaţiei, în tot acest timp de "incertitudini", deja şi-au făcut apariţia "oportuniştii", "vânzătorii de iluzii care, având cA argument acuzele aduse medicilor oncologi, oferă pacienţilor alternative terapeutice foarte scumpe, fără fundament ştiinţific, care nu fac decât să grăbească sfârşitul acestora".

FABC susţine actul de justiţie şi doreşte să se facă lumină în această anchetă, dar trage un semnal de alarmă legat de tensiunea instalată la nivel naţional, în rândul pacienţilor.

"Este regretabil şi condamnabil ceea ce se întâmplă în sistem precum şi acuzele aduse medicilor oncologi, dar trebuie evitată etichetarea ca infractori a tuturor medicilor oncologi, favorizând aşa cum s-a mai menţionat, apariţia escrocilor cu oferta lor de alternative terapeutice la tratamentele alopate, fără nici o dovadă ştiinţifică", arată FABC.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România transmite că a cerut şi cere decidenţilor din sănătate de aproximativ 10 ani implementarea acestui registru, dar nu a primit decât promisiuni până acum.

FABC menţionează încă o dată că susţine actul de justiţie, condamnând faptele reprobabile din sistem şi cere decidenţilor din sănătate, în mod imperativ şi imediat, înfiinţarea Registrului Naţional de Oncologie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb