FABRICA A RELUAT PRODUCŢIA DE POMPE "Aversa Manufacturing" are contracte de 8,58 milioane de lei şi speră să revină pe profit

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii / 29 februarie 2016

"Aversa Manufacturing" are contracte de 8,58 milioane de lei şi speră să revină pe profit

Michael Topolinski: "După câştigarea licitaţiei, am găsit lucruri fără sens: banii stăteau pe jos şi nu se apleca nimeni să îi ridice"

Fabrica de pompe Aversa a reluat producţia şi speră să intre pe profit, chiar anul acesta, ne-a spus Michael Topolinski, canadianul care a câştigat, în 2013, licitaţia de privatizare a fabricii.

Aversa a fost cumpărată în septembrie 2013, pentru 17,3 milioane de euro, de firma Blue Diamond Estate, deţinută de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, în parteneriat cu Autoplast Engineering. Ulterior, Blue Diamond a fost redenumită "Aversa Manufacturing".

Instanţele au stabilit, în 2014, că Aversa Manufacturing a îndeplinit toate condiţiile licitaţiei pentru preluarea fabricii de pompe menţionate în caietul de sarcini din septembrie 2013, după ce licitaţia fusese contestată de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AVAS).

Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing, a deschis, pentru ziarul "BURSA", porţile fabricii de pompe şi ne-a acordat un interviu despre "lucrurile fără sens" pe care le-a găsit când a păşit pentru prima dată în societate şi despre cum s-a apucat să ridice "banii care stăteau, practic, pe jos" - piese împrăştiate în depozite, motoare sau mormane de fier vechi.

Topolinski spune că nu a decis încă ce va face cu terenul pe care stă Aversa, după ce va fi reconfigurată fabrica pe 12.000 din cei 70.000 de metri pătraţi de la Obor.

Reporter: Ce s-a întâmplat cu Aversa, după privatizarea din 2013? Care au fost rezultatele companiei?

Michael Topolinski: Aversa Manufacturing s-a întors la viaţă şi câştigă pe piaţă.

Înainte de privatizare, Aversa a avut o lungă istorie, însă a fost distrusă de stat, prin corupţie şi "lucrături", ceea ce nu reprezintă un caz unic, s-a întâmplat peste tot. În vara anului 2013, producţia se oprise, iar fabrica era "pe moarte".

Privatizarea Aversa Manufacturing a avut loc pe 11 septembrie 2013, ceea ce a schimbat radical situaţia. Producţia a reînceput, în aceeaşi lună, şi au fost angajaţi 211 muncitori.

Cifra de afaceri din 2015 a fost de aproximativ 12 milioane de lei, iar pentru 2016, aceasta se va situa în jurul valorii de 22-24 milioane de lei.

Astăzi, lucrează în fabrică 259 de muncitori, care s-au bucurat de două creşteri salariale: 5% în 2014 şi 10% în 2015.

Reporter: Care a fost situaţia pe care aţi găsit-o după privatizare şi cum aţi pus afacerea la punct?

Michael Topolinski: Când am venit la faţa locului, după ce am câştigat licitaţia, în numai două zile, am găsit lucruri care nu aveau niciun sens, din punctul de vedere al managementului unei companii private. Clădirea de birouri are 11 etaje şi am făcut un tur al acesteia, în care am găsit, în total, 30 de muncitori. Dar erau împrăştiaţi în toată clădirea - doi la un etaj, alţi trei, mai sus...

I-am întrebat: "De ce sunteţi aici, la etajul 11, numai doi oameni?". Răspunsul a fost că se aflau acolo de 20-30 de ani şi nimeni nu le-a spus, într-o companie de stat, cum se gestionează o afacere.

Ca să comunice şi să lucreze împreună, ei trebuiau să fie în acelaşi loc, aşa că am adus pe toată lumea la primele două etaje.

Acesta este un prim exemplu.

Apoi, pe proprietate erau aproape o sută de câini. Nu puteai aduce clientul pe proprietate! Cum poţi câştiga clienţi, dacă acesta nu poate vedea fabrica, fără să fie atacat de câini? Practic, nu le păsa de clienţi.

Vă dau un alt exemplu. Atunci când am venit, existau 39 de depozite, în clădiri diferite. Am întrebat care este motivul şi mi s-a răspuns că existau 39 de linii de producţie, în urmă cu 20 de ani. Am sugerat să punem totul într-un singur depozit, unde produsele pot fi văzute şi inventariate, fără să mai cheltuim bani pentru a le cumpăra din nou.

La depozitul pe care îl avem acum, s-a lucrat timp de două luni şi mai avem încă două luni până la finalizarea sa.

De asemenea, am găsit piese aruncate, pe care acum le folosim, după ce au fost curăţate. Banii stăteau, pur şi simplu, pe jos, pentru că nimeni nu se gândea să îi ridice.

În curte, se găseau piese vechi, din oţel. Au stat afară atât de mult timp, încât creşteau copaci din interiorul lor. Ne-am întrebat de ce sunt lăsate aceste piese, care valorează ceva, să zacă pe jos. Poate că ar trebui să le vindem şi să reinvestim banii. Doar în acest fel, am obţinut 500.000 de euro.

Companiile de stat nu ştiu să administreze companiile.

Datoria noastră este să facem businessul să funcţioneze, iar în acest caz, clienţii sunt mulţumiţi, pompele pot fi utilizate pentru irigaţii, crescând productivitatea fermelor, muncitorii noştri primesc măriri de salarii, cumpărăm mai multe materiale şi toată lumea câştigă. Produsul Intern Brut creşte şi avem producţie internă, nu mai cumpărăm din Germania.

Reporter: Ce clienţi are societatea, în prezent?

Michael Topolinski: Printre clienţii autohtoni, în acest moment, se numără ANIF, Complexul Energetic Oltenia, Arcelor Mittal, Rompetrol, Petrom şi DMHI (n.r. Daewoo Mangalia Heavy Industries). 85% dintre vânzările noastre au loc pe piaţa internă.

Partenerii noştri de export sunt Emiratele Arabe Unite, Kazakhstan, Malaezia, Pakistan, Turcia, ş.a. Exporturile reprezintă 15% din vânzările noastre, dar sperăm ca ponderea să ajungă la 25%, în 2017.

Aversa Manufacturing câştigă teren în faţa competitorilor străini, deşi există mulţi producători de pompe foarte buni în Germania şi în lume, pentru că avem un management implicat zilnic, produsele noastre sunt robuste, utilizabile în agricultură, în apă, timp de 30 de ani. În al treilea rând, noi oferim un preţ mai bun clienţilor: mâna de lucru este foarte bună, dar ieftină. Cei din Germania primesc, în medie, 30 de euro pe oră, dar aici, suma este mai mică. De asemenea, oferim service mai rapid şi de încredere - dacă o pompă se strică, o putem repara în 24-48 de ore. Dacă un client are nevoie de piese din Germania, cineva trebuie să vină să inspecteze produsul, să elaboreze un raport tehnic, pe care îl trimite în Germania, iar tot procesul poate dura o lună. Nu îţi poţi permite ca pompele să nu funcţioneze atât de mult timp, în sezonul de irigare.

Reporter: Ce comenzi aveţi în prezent?

Michael Topolinski: În acest moment, în producţie, avem aproximativ contracte mari care totalizează 7,38 milioane de lei, şi contracte mai mici, în sumă de 1,2 milioane de lei, generând un total de 8,58 milioane de lei, ceea ce reprezintă producţia pe trei luni.

Avem atât comenzi pentru pompe noi, cât şi pentru reparaţii.

Reporter: Ce pondere din afacere au reparaţiile, respectiv pompele noi?

Michael Topolinski: Ponderea este egală: 50-50%. Am mai primit comenzi, care nu au intrat încă în producţie, în valoare totală de 12,2 milioane de lei.

Reporter: Care sunt investiţiile făcute după momentul privatizării?

Michael Topolinski: Investiţiile private, de după momentul privatizării din 2013, au fost de 10 milioane de lei. Fondurile au fost folosite pentru inventar, reparaţia echipamentelor şi capital de lucru. Totul reprezintă capitaluri proprii, nu avem datorii la bănci.

Reporter: Mai intenţionaţi relocarea fabricii?

Michael Topolinski: Fabrica se întinde, acum, pe 70.000 de metri pătraţi. Va exista o reconfigurare, la finalul acestui an şi în primul semestru din 2017, care va dura între 3 şi 6 luni, într-o singură clădire principală, de 12.000 de metri pătraţi.

După reconfigurare, procesul de producţie se va desfăşura mai eficient şi cu costuri reduse. După relocare, vom avea cinci linii de producţie.

Odată cu creşterea cererii clienţilor din agricultură, precum şi din alte sectoare, Aversa va continua să angajeze şi va creşte producţia. Vorbim despre o afacere pe termen lung, care vrea să se dezvolte şi să demonstreze forţa industrială a României, în mâinile proprietarilor privaţi.

Reporter: Doriţi relocarea fabricii în acel spaţiu de 12.000 de metri pătraţi. Ce veţi face cu restul spaţiului?

Michael Topolinski: Încă nu avem planuri concrete. Nu ne grăbim. Ştim că terenul este foarte bun, dar acesta nu pleacă nicăieri. Trebuie să ne concentrăm pe afacere. Dacă vom continua să investim în creşterea businessului nostru, vom intra pe profit de anul acesta. Dacă nu ne ocupăm de acest aspect, afacerea va muri.

Reporter: Aţi respectat obligaţiile din contractul de privatizare? Aţi plătit banii?

Michael Topolinski: Am respectat toate obligaţiile din caietul de sarcini şi acest lucru a fost raportat de lichidator instanţei. Preţul de 17,3 milioane de euro includea afacerea cu pompe şi terenul. Am plătit integral preţul pentru afacere. Terenul nu a fost încă plătit integral, dar va fi achitat în 2016, potrivit caietului de sarcini.

Reporter: Vă mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Ce ma enerveaza sintagma asta cu "banii stateau pe jos si nu se apleca nimeni sa ii ridice..". Aversa a supravietuit unui razboi ticalos cu un adversar care nu ne va fi aratat, si vine acest imbecil, parte au unei oculte ticaloase sa faca pe desteptul. Fara loviturile nemiloase primite de Aversa, Topolinski nu ar fi avut niciodata sansa sa cumpere nici parcarea fabricii Aversa insa asta este Romania de azi.

    1. unde tu nu vezi decit furat altii vad munca si oportunitate....dar cind lucrezi la guvern ai probleme cu vederea...vezi numai spaga !

      TU SIGUR ESTI TRAIAN STAN

    Penibil. A dat 1,5 milioane pe fabrica. Mai are de plata 15 dar a uitat de ei. Vrea sa facă blocuri de birouri pe cei 10 ha furati ieftin si l-a apucat grija de producție. AVAS? DNA? Dormiți?

    E foarte bine ca a reluat productia! Si se vede o diferenta clara intre ce era acum 3 ani si ce e acum. Succes!

    1. la aversa nu sau mai luat salariile di luna aprilie

    Felicitari dlui pt ce a realizat. Nu poate decat sa ma bucure faptul ca a transformat o ruina in ceva productiv!

    Aversa era pana in ultimii ani un spatiu irosit si o rusine pentru Bucuresti! Eu trec pe acolo in fiecare zi in drum spre munca si am observat ca nu mai sunt caini si chiar e activitate acolo!!!

    Mare pacat ca trebuie sa vina straini ca sa mai indrepte lucrurile in tara asta!

    Minciunii gogonate ce spune acest domn.CINE-L CREDE FACE O MARE GRESALA. In realitete l ora actuala nu

    se produce nimic iar totul este in paragina. 

    DNA -ul stie de toate manevrele acestor 

    interlopi si cred ca in curind se va face

    lumina in acest dosar in cre vor da socoteala cei inplicati: rva, activ,stan, etc..... 

    Numai minciuni spune acest TOPOLIN.Care-i realitatea ce a prezentat DIGI 24 sau ce spune BURSA(A. Vlasceanu) care scrie al 7-lea articol favorabil lui Tupolin oare seful ziarului bursa nu spune nimic.DNA-ul dosar nr.14.../2013 nu spune nimic ca doar stan tr, spunea cuiva ca a dat" nu stiu cit"si nu o fi multumit .De vazut.......

    14.../2013 

    Acest topolinski este un escroc patentat. A achizitionat Aversa prin manevre si fara bani mizand ca va putea pacali pe altii sa vina cu diferenta de bani de peste 15 milioane de euro. Este un rau platnic pacalind angajatii si colaboratorii. Foarte multi din piata au de primit bani de la acest individ. Mai mult, el cu familia lui sunt executati in Canada pentru multe milioane de dolari. Autoritatile din Romania trebuie sa se sesizeze si sa ancheteze aceasta tranzactie.

    This so called investor is a fraudster! He owns money to a lot of people in Canada, USA and Romania. He cheated

    1. all his partners and employees. Also he has bad loans in Canada and Romania.

      He bought Aversa only for its real estate potential and not for business.  

      Many employees complaint about his treatment as he uses them in all kind of dirty jobs. He owns money to lawyers, brokers, architects.

      Stay away from him! 

      Mesaj eliminat, conform regulamentului.

    Acest articol este platit. Nu prezinta ceea ce este important. A inventat niste litigii pe terenul de la Aversa ca sa controleze momentul in care trebuie sa plateasca diferenta de 15 milioane de euro.

    Aceasta tranzactie a fost facuta cu ajutorul lichidatorului Aversa care a fost RVA Insolvency.

    DNA-ul trebuie sa avanseze in investigarea dosarului. 

    1. Bine ca m-ai informat, ca sa-mi cer partea.

    Am lucrat cu el o perioada. Este un escroc si un nenorocit.

    MINCIUNA, MINCINOSI, EXCROCI,INFRACTORI, astia sint oameni de tipul lui TOPOLINSCHI ajutati de STOICA Valeriu, VARUJAN V, VOLINTIRU AD. ARIN

    STANESCU , VLAD STOICA(dir. cab. PONTA)

    MONICA BORZA , BUMBULUT(pres.C 6 TMB) astia sint groparii AVERSA. 

    AVERSA a fost ocupata abuziv de catre

    acest interlop Topolinschi si oamenii lui.O are 

    d-na presedinte ANCA BUMBULUT nu intelege frauda??Nici AVASU d-l MINEA adus de la SIBIU de VLAD STOICA ca sa rezolve AVERSA??? 

    Oameni buni trezitiva situatia este grava!!! DNA trbuie sa clarifice.

    Benevo Management are datori la stat vreo 500.000 lei adica 5 miliarde vechi, taxe si impozite neplatite, Are ZERO angajati. Mai este asociat si in Obsidian Estates cu ZERO cifra de afaceri si ZERO angajati. Asta este ideea lui de management si alui Traian Stan. In scurt timp vor aduce AVERSA tot la ZERO cifra de afaceri si ZERO angajati. Nu au nici cea mai mica idee de business in pompe. Nu au platit gunoiul, firmele de paza, institutul metrologic, etc, TEPAR impreuna cu TRAIAN STAN

    NISTE MAFIOTI AU 280 DE ANGAJATI LA AVERSA DIN CARE NUMAI 100 SUNT PRODUCTIVI ASTAZI CAND SCRIU ACESTE RANDURI SALARIILE IN AVERSA SUNT NELOATE DIN LUNA APRILIE SE VEDE DE LA O POSTA CA SE ASTEAPTA TERMINAREA TERMENULUI IMPUS DE STAT DE 3 ANI PRODUCTIE SI DUPA ACEA POATE SA O RADA NISTE MAFIOTI IMOBILIARI CARE NU VOR SA PLATEASCA SALARIILE MUNCITORILOR

    Mai exista firma?dar arhiva?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb