Facebook împreună cu AFP, un examinator al informaţiilor certificat prin Reţeaua Internaţională de Verificare a Faptelor, lansează astăzi în România programul de verificare independentă a informaţiei. Facebook,în lupta sa împotriva dezinformării, colaborează cu examinatori independenţi, din întreaga lume, care analizează şi evaluează acurateţea conţinutului.
Atunci când un examinator al informaţiei evaluează o postare ca fiind falsă, Facebook o prezintă mai jos în NewsFeed, reducând în mod semnificativ distribuţia acesteia. Acest lucru împiedică răspândirea informaţiei false şi reduce numărul de oameni care o pot vedea. Mai mult decât atât, paginilor şi domeniilor care distribuie în mod repetat ştiri false li se va reduce activitatea de distribuire şi li se va elimina capacitatea de a genera bani şi de a face publicitate. Iar atunci când o postare a fost marcată ca fiind falsă, Facebook avertizează persoanele care văd postarea sau încearcă să o distribuie.
"Suntem încântaţi să lansăm în România, alături de AFP, programul nostru de verificare independentă a informaţiei. Lupta împotriva ştirilor false este o responsabilitate pe care o luăm în serios, de aceea lucrăm constant la modalităţi de stopare a răspândirii dezinformării pe platforma noastră. AFP este partenerul nostru cheie pentru verificarea informaţiei, având jurnaliştii în teren în întreaga lume. Aşteptăm cu nerăbdare ca parteneriatul nostru să continue pe măsură ce ne extindem în România," a declarat JakubTurowski, Head of Public Policy pentru Polonia, statele Baltice, România şi Bulgaria.
1. E o mașinărie de cenzură
(mesaj trimis de Cristian în data de 17.11.2020, 15:39)
E o mașinărie de cenzură - Poliția Gândirii se numește, un instrument absolut indispensabil guvermului fascist globalist care se instalează la conducerea planetei.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2020, 15:59)
Lupta impotriva dezinformarii??
Ce idiotenie !
Nu exista pe pamant pus fara minus; cauza fara efect, adevar fara neadevar; neadevar fara adevar; puncte de vedere fize sau pucte de vedere diferite.
Daca un leu mananca o caprioara e de bine sau de rau?
Cum verificam aceasta afirmatie din punctul de vederea a leului sa a caprioarei?
Masinarii de manipulare si control asa cum a fost si cu retelistica telefonieii in trecut, asa cum a fost si cu faxul toate formele tehnologice tre sa treaca si prin mana securitatii nationale de control si verificare a celor ce utilizeaza reteaua - bunul respectiv.
E de astetat ca si in era informatiei sa se contureze deja forme de cenzura; asa cum sunt conturate deja forme de cenzura informationala comerciala in mediul internetului; unde doar prin intranet pot sa ajungi la sursele finale de interes.
Asa cum unele state isi apara inflatia preturilor in pietele respective prin chipurile pacturi de reglare comerciala unde restrictioneaza afisarea anumitor servare ce odera bunuri sau servicii la preturi mult mai joase fata de piata respectiva; pana intra treptat pe piata un gigant ce domina si manipuleaza preturile respective.
Va verificarea surselor false de informatie e ca si cum te apucai pe timpul Romanilor sa verific pildele sau minunile lui IIsus daca erau false sau adevarate.
Si ce crezi din punctul lor de vedere erau false, dar se pare ca timpul si acceptarea de grupconcluzioneaza ca minunea a existat.
Deci pe cine sa cred?
Sunt puncte divergente - contingente ce vor balansa mereu!
3. Double speak
(mesaj trimis de anonim în data de 17.11.2020, 16:12)
Trăim într-o nouă bravă lume. Noi și noi succese.