FACILITE -IA: Tinerii în ţara noastră şi UE nu sunt pregătiţi să înţeleagă inteligenţa artificială

V.G.
Internaţional / 19 septembrie 2022

Tinerii în ţara noastră şi UE nu sunt pregătiţi să înţeleagă inteligenţa artificială

Aceasta este una din concluziile desprinse de la atelierul de lucru desfăşurat la Sofia în luna septembrie, în cadrul FACILITATE - IA, un proiect european cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul programului Erasmus+ KA220-SCH, cu o perioadă de implementare de doi ani (1 februarie 2022 - 31 ianuarie 2024), arată un comunicat de presă transmis redacţiei.

Potrivit sursei citate, proiectul este coordonat de Societatea de Matematică din Cipru (Cyprus Mathemetical Society) şi Universitatea Spiru Haret şi-a asumat implicarea în consorţiul creat. Proiectul are ca obiectiv principal "Ghid de bune practici pentru facilitarea învăţării inteligenţei artificiale (IA) de către elevii claselor 7- 12"

"Suntem în acord cu recentul studiu INACO din care reiese că sistemul educaţional nu este adaptat pentru meseriile viitorului şi nu dezvoltă aptitudinile necesare pentru acestea dar consideram că predarea la nivel calitativ înalt a IA este o cheie de boltă a sistemului naţional şi european de transformare digitală şi dezvoltare a aptitudinilor", a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business, Prorector Relaţii Internaţionale Universitatea Spiru Haret.

"Deşi puţini elevi din sondaj acuză un nivel slab de pregătire al profesorilor, finanţarea vine tocmai pe acest tronson, dată fiind importanţa pe care Comisia Europeana o acordă acestui aspect, în special privind predarea IA, o activitate complexă care depăşeşte doar accesul la abilităţi tehnice. Avem ca obiectiv crearea unui ghid şi curs de instruire pentru profesori" a mai adăugat acesta.

Scopul FACILITATE - IA este de a sprijini profesorii din şcoli în dezvoltarea unei baze de cunoştinţe şi a unei înţelegeri bazate pe dovezi a complexităţilor şi principiilor IA şi, de asemenea, stimularea gândirii creative care urmează să fie implementată în programa de învăţare a elevilor din clasele 7-12. În plus, rezultatele vor fi aplicate folosind STEAME în scopul de a dezvolta AI-STEAME pentru a fi utilizate de către profesori. Obiectivul final al proiectului este de a ajuta generaţiile viitoare să-şi dezvolte competenţele şi disponibilitatea pentru transformarea digitală, cu accent pe utilizarea şi aplicaţiile IA.

Evoluţia educaţiei IA în şcolile moderne va ajuta generaţiile actuale şi viitoare să înlocuiască sistemele tradiţionale de învăţare şi să intre în noua generaţie de sisteme de învăţare digitală, care sunt îmbunătăţite continuu cu elemente de inteligenţă artificială.

Universitatea Spiru Haret şi-a asumat un rol de coordonare pentru module importante ale noului ghid referitoare la creativitate şi inovare in domeniul IA. Consorţiul include, în afara de coordonatorul principal- Societatea de Matematică din Cipru, 8 parteneri: Plovdivski Universitet Paisiy Hilendarski, Bulgaria; Instituto Politecnico do Porto, Portugalia; Universitatea Spiru Haret, România; Prof. Ivan Apostolov Private English Language School, Bulgaria; ITC Pacle Morante Limbiate, Italia; Institutul de Sisteme şi Aplicaţii de Accelerare, Grecia; Douka Ekpaideftirai AE - Palladion Lykeion Ekpaideuthria Douka, Grecia; Universitatea din Cipru, Cipru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cu aia naturala e rezolvata treaba, s-a inteles tot de catre toti tinerii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb