FALIMENTUL GRECIEI? ŞTIREA NUMĂRUL 1: Oana Lis a luat bani de la Viorel Lis şi a plecat la mare, cu altul; ea nu este gravidă. ŞTIREA NUMĂRUL 2: Leo de la Strehaia a făcut dragoste cu iubita lui, dar şi cu mama ei. ŞTIREA NUMĂRUL 3: Grecia a dat faliment.

MAKE
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 iulie 2015

Jos Băsescu!

Jos Băsescu!

Următoarele zile vor transforma Europa, a titrat o influentă publicaţie americană, relativ la bascularea Greciei din Zona Euro, confirmându-mi previziunile de acum trei ani, când am scris, în BURSA, că "Lumea s-a sfârşit", pentru ca, ulterior, să detaliez calendarul manifestării acestui fapt, susţinând că, începând din vara-toamna acestui an, sfârşitul sistemului în care trăim va deveni evident pentru toată lumea.

Ei bine, am greşit.

Nu am luat în calcul câteva lucruri.

În primul rând, acum trei ani, nu am prevăzut că acum Oana Lis va lua bani de la Viorel Lis, ca să se ducă la mare cu altul, o ştire într-atât de interesantă pentru mass-media noastră, încât televiziunile s-au ocupat intens de detaliile palpitante ale raporturilor din acest triunghi amoros.

În al doilea rând, mass-media românească a aprins fanteziile publicului, informându-l că Leo de la Strehaia nu s-a mărginit să facă dragoste doar cu iubita lui, ci şi-a extins amabilitatea şi asupra mamei acesteia, Dana Criminala (care nu recunoaşte chestia).

În al treilea rând, nu m-am gândit că televiziunile de ştiri vor galopa, zilele astea, în jurul faptului că Mihai Răzvan Ungureanu a fost nominalizat pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe, călărite fiind de problema "trădării" premierului interimar Gabriel Oprea, în absenţa lui Victor Ponta care şi-a tras o operaţie la Istanbul, ca un glonte în pieliţa gâtului.

În al patrulea rând, nu am prevăzut (deşi era previzibil), că Domnul Gâdea ne va explica cum majoritatea parlamentară PSD a hotărât să lipsească de la votul de investitură al lui Ungureanu, ca să nu fie înfrântă (trebuie să recunoaşteţi că accesul la o astfel de logică nu-i este dat oricui).

Alarmaţi că autorităţile noastre stau cu spatele la o transformare care se vede din America, am încercat alaltăieri să chestionăm pe reprezentanţii Preşedinţiei şi Guvernului, dacă dispun de vreun plan de reacţie la pericolele la care suntem expuşi, dacă deţin vreo strategie de reacţie transmisă de autorităţile europene sau de FMI.

Mâlc.

Nici un răspuns.

Pe seară, un site numit "caleaeuropeană.ro" a publicat că surse prezidenţiale afirmă cum că preşedintele Klaus Iohannis a purtat convorbiri cu oficiali ai Europei şi ai Băncii noastre naţionale, pe subiectul Greciei.

Am greşit.

Această parte a lumii din interiorul graniţelor noastre, această parte a Europei nu are cum să se transforme, indiferent de ceea ce se întâmplă în Grecia.

Un depunător "ceva mai informat", şi-a retras banii de la Piraeus Bank şi i-a dus la Banca Românească, ignorând că, în pofida numelui, aceasta din urmă este şi ea grecească (faptul este real, oricât aţi crede că-i o glumă).

Cât timp îi avem pe Leo de la Strehaia şi pe Oana Lis, suntem feriţi de sfârşitul lumii, ţine-i-ar Dumnezeu în viaţă!

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Obsesia romanului pentru termopane nu e intimplatoare. Sintem un popor ales in felul nostru, autoclaustrat ca sa nu se contamineze. De-aia nu se lipesc de noi naravurile occidentale.... Antistatici si cuminti, ermetizati in arealul nostru adiabatic, ne putem concentra pe minusculul nostru microcosmos, exploatat cultural intensiv, fara a ne satura de resursele sale nemarginite. Va aduceti aminte ca ma intrebam acu' fo doua zile de ce se inroseste bursa noastra din cauza Greciei? Fepeul n-are nici o legatura cu piata de capital, nici Isarescu cu prefectura, singurul grec care obiectiv ar putea cauza un crah e Papalekas, iar spatiul euro poate sa se duca dracului ca noi trecem iar la parai!

    draga Florian,

    esti genial, apocaliptic, brutal. Daca in Romania era ca in America te ceream in casatorie. Sunt siderat, bulversat , ticalosit, brutalizat. Sunt fericit. Scuza-ma cinci minute sa inchei tranzactia. Esti un Maker. I love You! 

    1. Dragi telespectatori Antena 3 , alaturat va prezentam un extras dintr-o pagina disparuta de pe site-ul Wikipedia Petrom. Ce parere aveti ? Acum intelegeti de ce cei Est sunt invatati cu brutalitea. Cine poate sa-mi spuna integral care au fost "ani de pierderi" la Petrom in mileniul nostru castiga abonamentul pe care abia l-am platit. Succes prietenilor mei comentaci. Bonus pentru castigator, numele acestuia va fi caracter in fimul Ten Brutal

      "Succesul unei privatizări nu trebuie cuantificat întotdeauna în funcţie de banii pe care statul îi încasează în urma vânzării, ci mai ales în funcţie de continuitatea care i se asigură companiei pe piaţă. 

      Altfel spus, contează mult mai mult investiţiile ulterioare, eficientizarea companiei şi păstrarea şi, eventual, chiar creşterea numărului locurilor de muncă. 

      Informaţiile au fost prezentate în ediţia de sâmbătă a emisiunii Income, de la Antena 3. 

      Procesul de privatizare a produs şi exemple pozitive: 

      PUBLICITATE 

      BCR a fost preluată în 2006 de Erste Bank pentru 2,2 miliarde euro, are peste 7.500 de angajaţi şi este în continuare una dintre cele mai importante instituţii financiare din România. După o pierdere record de 1,2 miliarde de lei în 2012, anul în curs se anunţă unul mult mai bun, Erste Group prognozând că BCR va încheia anul acesta cu profit, mai ales pe seama reducerii cheltuielilor cu provizioane pentru credite neperformante. 

      După ani de pierderi, vânzarea a 51% din Petrom către OMV a avut loc în 2004. A fost la acel moment un subiect mult discutat, unii analişti susţinând, că preţul de 1,5 miliarde euro, din care 900 milioane aduşi în companie, ar fi putut fi mai mare. După privatizare însă, compania a investit peste 8 miliarde de euro, adică peste 95% din profitul operaţional obţinut, asigurând în continuare peste 20.000 de locuri de muncă şi circa 11% din veniturile bugetului public. Statul încă mai deţine la Petrom circa 20% din acţiuni." 

      omv a adus in Petrom doar 830 mil euro si a platit statului 669 milioane de euro. Imediat dupa privatizare, Petrom a "cumparat" de la omv 250 de benzinarii din Romania, Bulgaria, rep. Moldova si din alte tari din Balcani nu mai retin exact care, pentru suma de 234 mil EURO, care au ramas tot sub sigla omv, fiind transferati doar banii in buzunarul austriecilor si riscul in curtea Petrom.

      Cresterea de profit dupa privatizare s-a facut in special pe seama cresterii pretului petrolului imediat dupa privatizare (ghinion pentru Romania), a diminuarii furturilor din companie si a devalizarii acesteia de catre conducere, sindicate si politicieni. O parte din profituri s-au dus catre consultantii austrieci de tot felul aparuti brusc in urma privatizarii, platiti cu salarii uriase. deci investitiile URIASE au venit in urma evolutiei favorabile a cotatiilor petrolului, nicidecum a iscusintei austriecilor si a aportului lor urias de capital.  

      Brutal intr-adevar. 

      Noroc cu legaturile slabe comerciale pe car le avem cu Grecia, care ne feresc de efecte directe. Despre cele indirecte, asteptam previziuni din partea unor oameni luminati ... 

      Doar alea din Bulgaria si Serbia au costat 234 mil euro dar aveau si datorii cam tot de atat iar care sau dus in Petrom ca si toate achizitiile sistematice ale petrom de la omv de active de explorare nule cu gauri imense. Benzinariile au ramas sub marca omv iar petrom plateste ca foloseste acele benzinarii sifonand profitul catre omv.

      Fiscul ar trebui sa analizeze contractele astea dubioase.

      Luati prospectul de admitere pe piata BVB a SNP si va minunati ce sa vandut si cum se fura din SNP ca si la SIDEX. Capuse si iar capuse au fost inlocuite cu o capusa uriasa omv. 

      ... in ce masura un strengar, cazut din luna-ntr-un hotar, ce sta la soare si-i hoinar, ca nu-i mai pasa de amar, ii afectat de-o criza az, cand el de-o viata a trait cu praz, si linistit si plin haz, prea cifulit n-o trece prin necaz ... gata cu poezia, ca nu place ... norocul nostru este ca suntem o tara saraca, iar daca planul unora este de diminua nivelul de trai in occident si a-l creste in orient (echilibrare), atunci am putea spune ca Romania este deja aliniata! aceasta constituie un avantaj! ... noi nu ar trebui decat sa pastram un climat de liniste si pace (cum spune si MAKE) ... riscul major este ca timida industrie straina "furisata" in Romania sa se retraga! ce ar trbui noi sa facem este sa ii convingem ca aici le va fi mai bine caci EU s-ar putea sa fiarba iar aici activele le-ar fi mai protejate (multi starini stiu deja asta); acesti oameni nu vin doar cu active, ci si cu know-how [beneficii ACTIVE] ... din alt punct de vedere tot mai multi straini incep sa recunoasca calitatea naiv-puerila a sufletului romanesc si multi incep sa-si caute cate-un coltisor de rai p-aci, acest impuls ar pute fi incurajat si pentru occidentali ceva mai instariti (posibil ca euro sa se restranga iar noi sa ramanem cu leul, acest impuls poate garanta intr-o oarecare masura leul ... aici domn Mugurel stie)[beneficii INTERACTIVE] ... in alta ordine de idei, obesrv ca investiile in infrastructura par a demara si de-o fi liniste si pace, si drumuri bune, turismul si tranzitul pot compensa furaciunea din ultimi 25 de ani [benficii PASIVE] ... oricum, se pot face multe dar totul depinde de oameni, de vom inlocui obtuzitatea ultimilor decenii cu o buna voie orientata spre viitor, Romania chiar poate deveni un coltisor de rai, de ne-or lasa dracusorii in pace numa - dracusorii nostri desigur ...

      Am fost prin anii " 97 2 saptamani intr-un sat din Apuseni mai izolat. aveam la mine bani dar nu puteam cheltui. Painea se facea o data pe saptamana pentru tot satul si era impartita intre membri. Mancarea era simpla dar foarte buna, bautura de un singur fel dar traditionala. Bisrica si Munca facea parte din viata oamenilor ca un reflex capatat din natura. Cadrul natural era mirific iar linistea patrunzatoare pana in suflet. O data pe saptamana se mergea la un targ si cam ce se lua pe mere se da pe pere. Mai se duceau lemne in sate din vale iar banii erau transformati in dolari pentru economii. Au fost 2 saptamani dar parca au fost 2 luni si m-am odihnit si relaxat cat pentru trei.

      Pana acolo criza nu poate ajunge sau nu putea ajunge ! 

      intre timp am intrat in UE, au venit firmele si au taiat padurea, copii au lucrat un timp pentru taietorii astia de paduri iar apoi au plecat in strainatati. Bivolii au disparut. Iarba a inceput sa cresca in curea bisericii. Prunele putrezesc pe dealuri. Populatia este acum la sfert, scade si totul se distruge lent dar implacabil. 

      Solutia pe care o asteapta batranii satuluii este ca tinerii sa se intoarca !

      Ce se alege de tara asta daca radacinile ei mor ? Ce "plante straine" vor sa creasca pe aici ? 

      Mi-ai amintit de mizeriile si jafurile facute de austrieci la Petrom (si in toata Romania, dealtfel). Ii detest pe austrieci si evit sa cumpar produse de la ei pentru ca nu vreau sa le sporesc profiturile.

      ... ma gandeam daca sa corectez acest sir de cuvinte: "..acest impuls ar pute.." si observ ca este mai potrivit in forma aceasta ;) ... ceea ce a fost si numai e nu reapare din senin, ci trebui cultivat, dar daca lumea fuge dupa bani, nu mai raman "cultivatori" ... ce faci aunci? primul pas ar fi sa aduci bani in tara, caci la conditii mai prielnice mai vin si tineri inapoi ... iar multi dintre straini exact excursii ca a dumneavoastra cauta - paradoxal, ei chiar devin "cultivatori" ...

      Numai nea Tsipras foloseste pasiune cand combate. Eu am nevoie de cifre reci si brutale. Cand au fost pierderilii;-)

      Totul e poezie !

      Stii. ma gandeam ...la cat de reci sunt cifrele ? Si daca ...precum gogosile fierbinti cifrele pot fi si calde ? 

      Si datoria asta a Eladei cat e de rece.. 

      Si totusi la inceput a fost fierbinte  

      Si asa zburda la creditori in portofoliu precum se decarteaza carti la "Popa prostu" pana cand BCE-ul a ramas cu ea in brate si nu mai e fierbinte, nu-i nici calduta, e mare, foarte mare si e rece, foarte rece.

      Toti striga acum doar "Pacalici" sau "popa prostu " ! 

      In spatele fiecarei afaceri de succes Este intotdeauna o muza unde frumusetea ne face sa fim combativi si apoi , eventual, castigatori. O asemenea persoana Este doamna Manuela Nestor pentru OMV, fara de care si astazi ar fi oferit doar in benzinarii cea mai buna cafea:-)

    Pana in '89 am avut tembelizor.

    In '90 a aparut sloganul "Nu mintiti poporul cu televizorul."  

    Apoi libertatea de expresie nu a fost urmata si de o cenzura a bunului simt, asistand treptat la scaderea calitatii programelor TV pana au devenit surse de indobitocire in masa, adevarate focare de infectie.  

    CNA? Inca o institutie fara fond. 

    In presa scrisa situatia sta la fel de jalnic, totul in numele "ratingului". 

    Asa ca hitul etern in Romania este "Tara te vrea prost" al trupei Sarmalele Reci.

    :fericiti cei saraci cu duhul" - nu cred ca este bine ca aceasta criza sa fi aparut ca o obsesie in canalele media.La ce educatie financiara au romanii s-ar fi creat sigur panica.Poate ca e mai bine asa,nu stiu.Cazul Grecia a schimbat europa care va fi foarte atenta la increderea pe care o va acorda statelor mediteraneene.Nemtii au inteles in sfarsit ca exista o diferenta de mentalitate intre nord si sud care nu poate fi schimbata in cativa ani de uniune.Pentru Romania si tarile mai micute vor urma vremuri grele Ue va fi foarte atenta la fondurile alocate in aceste tari.Primul ministru grec s-a bazat pe o cadere abrupta a pietelor ,cadere ce iar fi asigurat un avantaj in negocieri.

    Ei se pare ca europenii si americanii sunt putenici si controleaza inca butoanele cu mare atentie, lucru care l a panicat pe tziparis.Nu putem spune ca grecul nu este curajos insa planul sau nu a functionat.Traim o iluzie avem un sistem financiar bolnav dar care inca se incapataneaza sa supravietuiasca nu pentru ca este nevoie de el si pentru ca alta varianta la acest sistem nu exista in acest moment. 

    1. O alta iluzie este ca n-ar exista alternativa la sistem.

      In realitate, nu doar istoria ne ofera exemple ca alternativa la creditul cu dobinda, la sistemul bancar si la sistemul financiar, ci si prezentul, in alte teritorii decit Europa, America si lumea aflata sub influenta Occidentului. 

      Din punctul asta de vedere, actuala criza este o inclestare a fortelor occidentale conservatoare, interesate sa mentina ierarhia de putere si avutie prezenta, in fata limitelor sistemului care le-o asigura si care si-a bpierdut functia de autoreglare. 

      Lumea s-a sfirsit de acum 3-4 ani, cind am anuntat asta. 

      Urmeaza alta a carei configuratie depinde de felul in care vom face trecerea - intelept si in pace (ceea ce este utopic) sau prin violenta (ceea ce este intratit de probabil, incit poate fi dat drept certitudine), catre sclavie.

      In oricare varianta, avem privilegiul sa fim contemporanii acestei cotituri. 

      Istoria n-a aratat alternative la sistemul romanesc, in 2000 de ani, dar nu e tirziu... Probabil ca exista o solutie, prea radicaia insa ca sa fie corecta politic... Ati vazut romani in Star Trek?!?

      Ai dreptate traim intr-un univers infinit deci solutiile trebuiesc gasite iar istoria recenta ne confirma, democratia de astazi inseamna coruptie, coruptia si puterea se sustin reciproc. Sistemul e buba!

      Din peisaj lipsesc actorii care au adus Grecia in situatia de azi. De ce pe Acropole nu sunt custi cu artizanii "falimentului" Greciei ? 

      Alternative exista iar una este piata libera ! 

      Desfiintarea rasdaqului pe usa din dos a asf arata ca Maestru a avut dreptate si cu piata libera care putea functiona paralel cu piata organizata prin actiuni la purtator. 

      De fapt pe cine doare mai mult acest faliment pe greci sau pe creditori ? Pe cine salvam de fapt ? Exact ca in exemplul acela economic in care toata lumea a primit un plic cu 1.000.000 de dolari si nimeni nu mai munceste acum fiecare grec e pe cale sa primeasca un plic cu o datorie de 1.000.000 de dolari pe care sa o plateasca in viitor si ne gandim ce reactie va avea. 

      se va duce la munca cu drag ca are de platit fara numar sau va pune "mana pe arme" 

      E normal ca omul sa se intrebe acum de unde vine aceasta datorie ca el nu a primit nici un ban. E nevoie de un referendum pentru al intreba pe grecul ajuns prin politica BCE si FMI pe marginea prapastiei, daca vrea sa sara singur sau vrea sa fie legat la ochi si impins in haul datoriilor de creditori ? 

      Acceptati falimentul solutiilor BCE si FMI ! 

      Cei care au contactat imprumuturile sa fie condamnati la 1.000.000 de ani de puscarie si munca silnica pentru fiecare pana platesc datoria catre creditori ! 

      E clar ca stapanul lumii este BANUL !  

      P.S. 

      ASF supravegheaza oare fluxurile astea financiare cu Grecia ca nu am vazut nici o atentionare de contagiune. 

      Ce alternative de emigrare din Europa mi-ati oferi domnule Make ?

      Ma gandesc destul de serios la Chile, Malaezia ,desi Australia am inteles ca ar fi cea mai primitoare acum, dar extremele climaterice, cu inundatii si calduri sunt cam greu de suportat... 

      Nici in Canada nu mai e liniste, tot se inteapa cu rusii... 

      Modelul de viata din Singapore s-ar potrivi ca o manusa romanilor, dictatura si control total, statul imi asigura accesul la toate tehnologiile de varf... 

      Exclud tarile arabe din motive evidente , desi Quatar-ul, Bahreinul si regatul Iordaniei le admir sincer !

      Toata stima pentru vasta cultura si intelepciune ! 

      Datoriile sunt contractate de politicieni, ca sa poata acoperi masurile populiste promise inainte de alageri. Dupa alegeri, cetatenii primesc ceva maruntis (o coaja de panie in plus pentru fiecare peste cat iti poti permite este tot pe datorie), iar politicienii mai mult. De la an la an datoria ceste, pana nu mai poate fi platita si toata lumea este complice, nimeni n-a vazut nimic, nu stie nimic, toti cauta responsabilii.

      Asa merge sistemul peste tot. 

      Nu-mi pasa de greci, prea multe efecte indirecte nu cred ca vom resimti in Romania, dar ma ingrijoreaza ca avem o datorie publica de aprox. 40% din PIB si putem ajunge in situatia lor la o datorie publica de sub 50% din PIB din cauza calitatii slabe a PIB-ului nostru si a administrarii deficitare a tarii.

      Sunt putine state care nu traiesc pe datorii in crestere, populatia are pretentii, politicienii se intrec in promisiuni ... 

    Slava Domnului ca am scapat de Bianca Dragusanu de care nu mai aveai loc. In primul rand ca sunt interese, noi n-avem tv de stiri, avem gasti care dau in dusmani si care de fapt e numai unu PDL+Basescu. Si in al doilea rand nu-i duce capu sa dezbata subiecte economice ca habar n-au, oamenii n-au nici o meserie. Sa barfeasca stie orice roman care stie sa deschida gura. Iar A3 a devenit post juridic, n-am invatat atata Drept nici daca faceam facultatea. Acolo se dezbat dosare zi-lumina despre fiecare pas de-al lui Basescu cu neamu lui din ultimii 30 de ani si peste.

    Miscarea deponentului e dementiala. Numai la noi se poate intampla. 

    1. Pentru ca poate da in judecata Banca Romaneasca avand in vedere ca l-a Indus in eroare cu numele.De CE nu i-a spus Banca Germana?sau Elvetiana. Daca nu au majoritatea capital romanesc prietenul Mugurel are o problems. Aceea din prospectul PE 2009 unde nu acrie CE fost strategic a avut RMO 40 la zero e briza marii

      E ca la piata " vand rosii romanesti" aduse din Grecia ,Turcia , Olanda. Numai ca aici e mai subtil ca se face sub aripa protectoare a BNR !

      Nu retrageti banii din bancile grecesti ca pierdeti timp, dobanzi si comisioane ! Deci daca vreti sa dormiti linistiti zilele astea renuntati la putin timp, dobanzi mici si comisioane dar va recuperati banii !  

      Vine sefu pietei si iti inchide aprozaru daca nu ai cantarul tarat. Si asta era la piata Floreasca. Si aceasta era mica...

      Eu am vazut in 2009 la CNN un american care si-a scos banii de la Lehmann si i-a dus la AIG, sa fie sigur.

      Si a mers la "sigur" !

    Si totusi, ratingul e cel care impune tema. Manchi cenal a crapat dupa doar cativa ani de mers in gol.

    Mai intai creste cererea si abia apoi se dezvolta oferta. Sau vreti un TVR Market News pe factura de energie electrica? 

    1. Exista cerere de droguri, prostitutie si crima.

      Abstractie facand de lege, de ce este dezavuata moral oferta?!

      Nu exista cerere pentru informatie economica. Nu este nici imorala, nici dezavuata, atat doar ca nu intereseaza pe nimeni. Daca se intampla ceva, iese Isarescu pe sticla. Daca e grav, apare si klaus cu mana pe piept.

      Legat de intrebarea ta, probabil o lume de genul Mad Max sau Waterworld nu este tocmai dezideratul societatii umane. In cazul in care nu te multumeste raspunsul meu, esti liber sa schimbi lumea. 

      Nu esti la curent?

      Se pare ca lumea se schimba oricum, chiar si fara sa aleg eu o alta. 

      Asta pare sa aiba legatura cu drogurile, prostitutia si crima, caracteristice acesteia. 

      Dar ceea ce ilustrezi este judecata ca daca ceva se petrece intr-un anumit fel, atunci acela asa trebuie sa se petreaca. 

      Nu sint putini aceia care impartasesc mentalitatea asta si nici lipsiti de inteligenta.

      Ci saraci cu duhul. 

      Trebuie sa recunosc ca duhul tau nu incape in sticla. Pare ca te-ai imprastiat.

    Make mi-a cenzurat stirea nr 4. Nici nu stiti (nu mai aveti cum) ce ati pierdut. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb