Fară penali în funcţii publice (şi fără produsul infracţiunilor lor în societate)

Gheorghe Piperea
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 24 octombrie 2022

Fară penali în funcţii publice (şi fără produsul infracţiunilor lor în societate)
Gheorghe Piperea

Parchetul dnei Kovesi a deschis un dosar penal in rem pentru a verifica afirmaţiile extrem de grave ale Curţii Europene de Conturi, dintr-un recent raport oficial, din care rezultă că la autorizarea de punere pe piaţă şi la contractarea centralizată a vaccinurilor Pfizer s-au săvârşit grave ilegalităţi, care ar putea îmbrăca chiar o "haină" penală. Dosarul ar trebui să îi vizeze, în tandem, pe preşedinta CE, Ursula von der Leyen, şi pe CEO-ul Pfizer, veterinarul Alfred Bourla, care au perfectat, practic prin "oaţap", contracte pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin, ceea ce depăşeşte de patru ori populaţia UE.

Din aceste contracte, România s-a ales cu 120 de milioane de doze, pe care acum trebuie să le achite, cu aproximativ 1 miliard de euro, chiar dacă au ieşit din termen şi au devenit inutile, având în vedere că virusul a "evoluat" către alte variante/mutaţii.

Au şi ai noştri vina lor, dar acela e un alt dosar, aflat pe rolul DNA (şi uitat acolo).

Pe baza sloganului "fără penali în funcţii publice", toţi cei vizaţi, pe faţă sau insidios, de aceste anchete, ar trebui să părăsească imediat demnităţile pe care le ocupă. Nu de alta, dar dl. Iohannis a declarat cândva, prin primăvara lui 2017, că nu există prezumţie de nevionovăţie pentru politicieni.

Potrivit Codului penal (art. 112), produsele infracţiunilor, precum şi bunurile utilizate pentru săvârşirea infracţiunii, sunt supuse confiscării speciale.

În vederea asigurării scoaterii lor din circulaţie, precum şi a acoperirii pagubelor cauzate, aceste bunuri pot fi imediat puse sub sechestru în vederea confiscării/asigurării reparării prejudiciilor.

Toate vaccinurile care s-au pus pe piaţă în urma deal-ului pe "oaţap" dintre von der Leyen şi Bourla ar trebui puse imediat sub sechestru, iar plata de un miliard de euro, suspendată până la finalizarea procesului penal. De asemenea, contractele "negociate" de cei doi, contracte mai secrete decât secretele Vaticanului, ar trebui confiscate şi făcute publice.

Este suficient, pentru a se ajunge la acest rezultat, un act de procedură din partea procurorilor. În caz că aceste lucruri nu se întâmplă, din indolenţă sau din lipsă de independenţă a magistraţilor care instrumentează cazurile, ar trebui ca autorităţile publice (în special, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor) să solicite public luarea acestor măsuri, măcar în scopul de a nu se efectua plata miliardului de euro, plată care ar agrava situaţia şi aşa gravă a bugetului de stat. În lipsa unei asemenea reacţii din partea autorităţilor, orice cetăţean care nu a uitat că trăieşte într-o democraţie, unde legea este egală pentru toţi, ar trebui să ceară public şi prin acţiuni concrete, judiciare, atât sechestrul în vederea confiscării şi îngheţarea contractelor, cât şi daune pentru prejudiciile cauzate. Pentru astfel de acţiuni se pot utiliza atât calea directă a unei acţiuni în justiţie (individuală sau colectivă), cât şi calea indirectă a ralierii în jurul unor ONG-uri care militează active şi onest pentru protecţia drepturilor omului şi pentru democraţia participativă sau chiar în jurul unor asociaţii pentru protecţia consumatorilor, ONG-uri care să formuluze acţiunile şi petiţiile necesare.

Chestiunea numărul doi...

Un reprezentant oficial al Pfizer a declarat recent în Parlamentul European că vaccinurile Pfizer nu au fost menite NICIODATĂ a opri răspândirea virusului. Persoana în cauză a declarat că Pfizer a trebuit să se mişte "cu viteza ştiinţei" ca să dea răspuns necesităţilor pieţei (iar nu necesităţilor sănătăţii publice). Din acest punct de vedere, regulamentul UE din iunie 2021 referitor la certificatul de vaccinare (care încă face victime - a se vedea situaţia echipei de handbal a României, care au fost decimate de decizia Federaţiei Europen de Handbal de a obliga toţi sportivii participanţi la campionatul european să vină cu nazipass-ul "verde") s-a bazat pe premise false, fiind absolut necesar şi urgent să fie abrogat.

Pe de altă parte, absolut toţi cei care au creat şi consolidat propaganda vaccinării, cu pretextul că persoana obligată la vacinare o face nu doar pentru ea, ci şi pentru comunitate, căci vaccinul ... opreşte răspândirea virusului, sunt moral vinovaţi pentru ştiri false şi penal culpabili pentru răspândirea de informaţii false. Începând cu Facebook, Google, CNN şi restul instrumentelor de propagandă totalitară, toţi cei implicaţi, mai ales pentru că au făcut munţi de bani şi pentru că au distrus democraţia şi pentru că au creat falii imense în societate, inclusiv un adevărat apartheid sanitar, ar trebui să fie acuzaţi penal şi sancţionaţi sau chiar închişi peste tot în lume, începând cu România. Există deja, în România, intenţia de a face plângeri penale colective pe această temă, contra acestor distrugători ai democraţiei şi ai sufletului uman.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Corect! Felicitari pentru curaj si consecventa.

    EPPO nu va fi DNA din vremea lui Kovesi, pentru ca nu are voie sa se atinga de Ursula. Poate doar sa inhate niscaiva usr-isti rezisti de la Bucuresti, dar si aici cred ca va conta parerea lui Macron. Este posibil ca usr-istii sa raspunda, atat timp cat Ciolos nu mai e printre ei si are un nou partid, deci nici Macron nu mai e cu usr rezist.

    Naivilor,acesta e doar inceputul.Teroarea counista vi se va parea democratie curata.

    1. ai avea dreptate daca UE ar fi...eterna.

      Nu va fi ...eterna :)  

      AI GARANTIA MEA EXTREMA IN DIRECTIA ASTA! Istoric ne aflam in fereastra de timp (2021-2029) in care UE si zona euro si moneda euro vor disparea.  

      Imi pun miza mana mea dreapta pe care o s-o tai daca la 31. dec. 2029 mai exista UE, zona euro si moneda euro!  

      UE si icoana "cea sfanta" a Bruxelles-ului dispar ... Romania isi continua drumul in Istorie, in libertate , autodeterminare si autonomie!

      Finalmente eu am dreptate. Ca intotdeauna, de altfel. :)  

    misto articol, m-a uns la inima.

    "Fară penali în funcţii publice (şi fără produsul infracţiunilor lor în societate)" 

    Urmeaza, dupa cateva mari schimbari in Romania. Incepand din 2023, din chiar primele sale luni... (intra in scena factorii explozivi, apoi societatea reactioneaza, apoi apare nitel haos, apoi lucrurile se aseaza , reorganizam totul ASA CUM TREBUIE, IN INTERESUL ROMANIEI .... fara golaniile din ultimii 32-33 de ani ! ) 

    1. Si ca "pamfletul" tau sa fie cat mai credibil, trebuie remarcat ca toate alea se vor adeveri sub ilustrul creier al viitorului prim-ministru Ciolacu...

      Nu, nimeni vizibil din actuala clasă politică nu va fi în viitoarea clasa politica

      Dar din actuala clasa politica, care vizibili vor fi in puscarie? Condamnati politic, desigur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb