"Faulturi" şi "trageri de timp" înainte de Euro 2020

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 6 iulie 2017

"Faulturi" şi "trageri de timp" înainte de Euro 2020

Euro 2020 se transformă dintr-o bucurie a iubitorilor fotbalului într-un coşmar al administraţiilor centrale şi locale. După aproape trei ani de la primirea dreptului de organizare nu s-a mutat nicio cărămidă la arenele "prinse" în dosar, dar au fost plimbate tone de hârtii, în condiţiile în care la vecinii din Ungaria lucrările se apropie de final. La noi, în tot acest timp, încă nu s-a reuşit desluşirea ghemului de interese din jurul stadionului Dinamo cu toate că în problemă a intervenit inclusiv ministrul de interne, iar Arena Naţională s-a degradat puţin câte puţin.

Situaţia este dramatică având în vedere că nici stadionul pe care ar urma să se dispute meciurile nu "se simte prea bine", astfel că săptămâna trecută s-a decis în Consiliul General al Municipiului Bucureşti ca Arena Naţională să treacă de la Adminsitraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru a fi reparat şi modernizat "în regim de urgenţă": "Municipiul Bucureşti, împreună cu alte 12 oraşe din 12 ţări europene, are ocazia de a găzdui pentru prima dată, competiţia fotbalistică între echipele naţionale europene, Campionatul European de Fotbal 2020. Astfel, Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020, în colaborare cu asociaţia membră a UEFA de pe teritoriul României şi în conformitate cu cerinţele UEFA şi va lua măsuri pentru protecţia mediului şi pentru responsabilitate socială la nivelul oraşului gazdă şi locaţiei de desfăşurare a competiţiei. Faţă de acest angajament a fost semnată o convenţie pentru turneul final UEFA Campionatul European de Fotbal 2020. În prezent, Arenă Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA. Aceste reparaţii trebuie realizate în regim de urgenţă, în cursul anului 2017, întrucât este pusă în pericol funcţionalitatea arenei. Cheltuielile cu exploatarea (curăţenie, organizare evenimente, relaţia cu instituţiile abilitate privind buna funcţionare a bazei sportive) rămân în sarcina Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti".

Renovarea stadioanelor din Bucureşti pentru turneul final al Campionatului European din 2020 se dovedeşte a fi o acţiune mai greu de realizat decât îşi închipuiau autorităţile atunci când au realizat dosarul pentru depunerea candidaturii. Pentru construirea celor patru stadioane de antrenament vor fi cheltuiţi peste 100.000.000 de euro (70000 de locuri la un cost de 1500 de euro per loc). Naţional Arena (va găzdui patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală) şi stadioanele Arcul de Triumf, Rapid, Steaua plus un altul (încă nu s-a decis din cauza problemelor de la Dinamo), destinate pregătirii echipelor, sunt cele cinci obiective principale. Compania Naţională de Investiţii a finalizat abia în această primăvară expertizele tehnice, avizele, studiile de teren şi studiile de prefezabilitate pentru stadioanele Arcul de Triumf, Giuleşti şi Steaua, studii care au fost supuse avizarii în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Adminstraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi depuse pentru obţinerea avizului Ministerului Finanţelor Publice (conform 88/2013).

Prăpastia dintre angajamentele cuprinse în dosarul de candidatură şi realitatea din teren este ilustrată cel mai bine de promisiunea conform căreia FRF, în urma unor consultări cu Guvernul, anunţa că ţara noastră va avea în 2020 nu mai puţin de 2300 de kilometri de autostradă.

Euro 2020 va fi găzduit de 13 oraşe: Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb