Fed menţine dobânda în intervalul 0,75% - 1%

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 mai 2017

Fed menţine dobânda în intervalul 0,75% - 1%

Analiştii anticipează o creştere a dobânzii în iunie

Banca centrală a SUA (Federal Reserve - Fed) a decis, în reuniunea de politică monetară din zilele de 2 şi 3 mai, să menţină dobânda de referinţă în intervalul cuprins între 0,75% şi 1%, aşa cum anticipau analiştii de pe Wall Street. Aceştia din urmă sunt de părere că viitoarea creştere a dobânzii este pe aproape, o astfel măsură putând fi luată în iunie.

Potrivit CNN Money, există o probabilitate de 67% ca Fed să majoreze dobânda de referinţă luna viitoare.

Oficialii Fed minimalizează creşterea economică slabă consemnată de SUA în primul trimestru din acest an, susţinând că evoluţia mai slabă a fost temporară. Totodată, Fed accentuează soliditatea pieţei muncii, ceea ce, în opinia analiştilor, poate fi un semn că vom asista la înăsprirea politicii monetare în iunie.

"Comitetul de politică monetară consideră că încetinirea creşterii economice în primul trimestru a fost tranzitorie. Cu ajustările graduale ale politicii noastre monetare, activitatea economică din SUA va avea o creştere moderată", potrivit anunţului făcut miercuri de Fed.

Conducerea Fed anticipează că, anul acesta, instituţia va mai creşte dobânda cheie de două ori.

Fed a menţionat că, în SUA, cheltuielile de consum au continuat să fie solide, investiţiile companiilor - stabile, iar inflaţia este aproape de ţinta Fed (aproximativ 2%).

În primul trimestru din 2017, economia americană a înregistrat cel mai slab ritm de creştere din ultimii trei ani, în condiţiile în care americanii şi-au redus achiziţiile de bunuri de folosinţă îndelungată. Potrivit datelor oficiale, ajustate sezonier, Produsul Intern Brut al SUA a avut un avans de 0,7% în perioada ianuarie-martie 2017, după o creştere de 2,1% în ultimul trimestru al anului trecut. Analiştii aşteptau o creştere de 1,1% în primele trei luni din anul curent.

În primul trimestru al acestui an, cheltuielile de consum, care generează două treimi din economia SUA, au crescut cu 0,3%, după un avans de 3,5% în perioada octombrie-decembrie 2016. Creşterea a fost cea mai mică din ultimul trimestru din 2009 până acum.

Federal Reserve a decis, în reuniunea de politică monetară din 14-15 martie, să majoreze dobânda cheie cu un sfert de punct procentual, la un interval cuprins între 0,75% şi 1%, considerând că economia are o creştere solidă şi piaţa muncii este stabilă. Fed nu mai crescuse dobânda din decembrie 2016, când a recurs la prima majorare din ultimul an.

Dolarul a scăzut cu 0,5% ieri, la ora 10.47, pe piaţa americană, atingând 1,0945 unităţi/euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb