Federaţia FAIR-MediaSind: Angajaţii din Societatea Română de Radiodifuziune sunt nemulţumiţi de salariile primite

F.D.
Miscellanea / 12 martie

Federaţia FAIR-MediaSind: Angajaţii din Societatea Română de Radiodifuziune sunt nemulţumiţi de salariile primite

În urma sesizărilor primite din partea organizaţiilor afiliate la Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind din Societatea Română de Radiodifuziune, preşedintele Comisiei de Cultură şi Media din Senat, Vlad Pufu, împreună cu membrii Comisiei s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii Federaţiei FAIR-MediaSind, precum şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale din SRR, pentru a debloca situaţia gravă în care se află angajaţii instituţiei publice de presă, conform unui comunicat de presă al Federaţiei FAIR-MediaSind.

Potrivit sursei citate, din partea Federaţiei FAIR-MediaSind au participat Leonard Octavian Pădureţ, preşedintele federaţiei şi preşedinte al Sindicatului Naţional din Cultură FAIR, Cristi Godinac, preşedinte executiv şi preşedinte al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, Janina Tudor, preşedinte Filiala MediaSind Radio România, Marius Olteanu, preşedinte Filiala FAIR - Corul Academic Radio România, Adrian Doroş - reprezentant al Sindicatului Liber al Salariaţilor din SRR şi Horia Daraban, preşedintele Filialei MediaSind Radio România Iaşi care a intervenit online.

"Liderii sindicali au prezentat dramele colegilor din SRR care au ajuns să trăiască cu salarii cuprinse între 2800 lei net şi 3800 lei, în timp ce majoritatea persoanelor cu funcţii de conducere apropiate de şeful SRR au salarii de câteva ori mai mari, unele depăşind chiar pe cele ale Preşedintelui României, deşi legea de organizare şi funcţionare a SRR limitează la maxim salariul unui ministru. Sunt şefi care, de ani de zile, controlează destinele angajaţilor SRR şi folosesc cozi de topor din mişcarea sindicală, nişte pseudo - lideri ai unui sindicat de casă cu legături în sfera politică, preocupaţi doar cu diversiuni şi manipulări ieftine împotriva celor care doresc drepturi în SRR şi standarde la nivel european, aşa cum am prezentat şi aici: Cum să te angajezi şi să rămâi angajat la stat. Serial radiofonic de succes )", se precizează în comunicat.

Condiţiile de muncă precare, salariile minime, lipsa dialogului social, statutul incert al instituţiei publice, dar şi subfinanţarea instituţiei prin eliminarea taxei radio, sunt principalele cauze care au dus la declanşarea protestelor în SRR, care au debutat în luna decembrie la Radio Iaşi, arată sursa citată.

"Liderii sindicali au mai precizat că lipsa dialogului social, angajările cu dedicaţie, achiziţionarea de servicii de reprezentare juridică etc au dus la situaţia jalnică în care se află salariile angajaţilor.

Soluţiile propuse de reprezentanţii FAIR-MediaSind pe care preşedintele Vlad Pufu a promis că le va lua în seamă sunt deblocarea adoptării Proiectului de modificare a Legii SRR şi SRTV care se află în procedură de vot la Comisia de Cultură şi Mass-Media din Camera Deputaţilor, deblocarea dialogului social din SRR prin intervenţia fermă a Comisiei de Cultură şi Media asupra managementului SRR, analizarea şi actualizarea funcţiilor prevăzute în grila de salarizare din CCM SRR în comparaţie cu cele identice din Legea salarizării Unitare şi altele", se precizează în comunicat.

"În perioada următoare demersurile Federaţiei FAIR-MediaSind şi ale organizaţiilor afiliate din SRR vor fi continuate la Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului României, la Guvernul României şi la Ministerul Finanţelor Publice pentru asigurarea unor sume suficiente pentru a negocia un contract colectiv de muncă la nivelul colegilor din Societatea Română de Televiziune. (amănunte aici: noul Contract Colectiv de Muncă din Televiziunea Română)", se mai arată în comunicat.

În finalul întâlnirii, liderii FAIR - MediaSind au atras atenţia că salariaţii din SRR sunt determinaţi să continue mişcările de protest, inclusiv greva, mai ales că actualul Contract Colectiv de Muncă expiră în data de 6 iunie 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb