Federaţia Sănătatea din România: Guvernul a înfrânt în luptă personalul TESA

T.B.
Miscellanea / 6 martie

Federaţia Sănătatea din România: Guvernul a înfrânt în luptă personalul TESA

Federaţia Sănătatea din România susţine că, în urma analizei în primă lectură, de către Guvern, a proiectului ordonanţei de urgenţă care prevede măriri ale salariilor din domeniile sanitar şi asistenţă socială, au apărut modificări "în minus" pentru categoriile de salariaţi TESA, conform paginii oficiale de socializare.

Astfel, spun sindicaliştii, mărirea "mult promisă s-a micşorat" pentru personalul TESA şi pentru personalul suport din spitale, potrivit sursei.

Conform paginii de socializare a Federaţiei Sănătatea din România, "În urma analizei în primă lectură, de către Guvern, a proiectului ordonanţei de urgenţă care prevede măriri ale salariilor din domeniul sanitar şi asistenţă socială, au apărut modificări în minus pentru categoriile de salariaţi menţionaţi anterior. Deşi salariile acestor categorii de salariaţi sunt absolut modice, cu mult dispreţ pentru aceştia, că altfel nu putem explica acestor oameni, s-a modificat mişeleşte luna de referinţă la care se raportează mult viitoarea trâmbiţată mărire a salariilor personalului din spitale, în viitoarele campanii electorale ce vor veni anul acesta. Constatăm din nou uşurinţa, cu girul unor colegi ai noştri de luptă, pentru a nu ştim câta oară, fără să fim nicidecum surprinşi, cum mărirea cu 20% a cuantumului salariului în cele două tranşe egale în martie, respectiv iunie, raportat la luna decembrie 2023, faţă de forma iniţială a ordonanţei care prevedea mărirea cu 20% în două tranşe egale a salariului aflat în plată la nivelul lui ianuarie 2024", au susţinut reprezentanţii Federaţiei Sănătatea din România, într-o postare, miercuri, pe pagina de Facebook.

Conform sursei citate, "nu a fost o modificare abruptă", ci "mai mult o mică fineţe". "Uite cum au mai micşorat deficitul bugetar, cu "ajutorul" celor din sănătate, printr-o modificare fină", au mai scris sindicaliştii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Salariile din sănătate la cei care lucrează în mediu privat sunt de nimic salariul minim.pe 3300 iar in mână 2000lei .de ras,și noi lucram pe schimburi și face și recepție și As și chiar femei de servici și nimeni nu vede acest lucrau .Oare nu vede nimeni acest aspect.Se întreab de plec tineri din tara ? Oare de ce ? Pe salariul care îl oferă patroni ,sau clinicile private .Diferența este foarte mare intre o Asistenta care lucrează la stat și o As .care lucrează tot în sănătate dar la privat .Lege obligatorie și ptr .cei de la privat .Nu că la piata .

    Salariile medicilor nu au fost marite de la Dragnea incoace, la o inflatie de peste 30%, nu e de mirare ca multe spitale nu pot asigura garzile sau au lipsa de personal. Si nu, nu e numai vina stoparii angajarilor. Plus ca, pentru pacient, nu e totuna daca il consulta un rezident din ultimul an sau proaspat medic specialist, sau un medic cu 10-15 ani experienta. Asociati asta si cu scaderea generala a calitatii invatamintului romanesc si vedeti ce iese.

    1. Salariul medicilor este destul de mare! Ce mai vor? Noi din ambulator ce sa mai zicem .asistenți etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb