Fermierii buzoieni ies cu tractoarele pe Drumul European, la Oreavul

Ana Felea
Miscellanea / 4 aprilie 2023

Fermierii buzoieni ies cu tractoarele pe Drumul European, la Oreavul

Fermierii din Buzău au anunţat că vor ieşi cu tractoarele şi camioanele în stradă pe 7 aprilie, atunci când sunt anunţate proteste ample şi în alte judeţe din ţară. Agricultorii vor porni într-un marş dintr-o comună aflată la aproape 25 de kilometri de municipiul Râmnicu Sărat , pe DN22, pentru a ajunge în Oreavul, unde se vor deplasa pe Drumul European 85. În tot acest timp, convoiul va fi însoţit de poliţişti, protestatarii urmând să circule cu viteză redusă, de circa 5 km/h.

"Vom face un marş cu tractoare, camioane, utilaje, tot ce putem strânge pe data de 7 aprilie. Protestul va începe în jurul orei 10 şi va dura până în jurul orei 17.00. Din ce ştim noi s-au anunţat aproape o sută de colegi fermieri că vor veni la protest. Traseul de acces vor fi DN 22 BALTA ALBĂ- BOLDU-RÂMNICELU-RUBLA-VALEA RAMNICULUI- E 85 OREAVU-Şos.Focşani RM.SARAT-Bulevardul Eroilor- DN 22", a spus Georgian Calotă, fermier.

Fermierii spun că ies în stradă forţaţi de efectele devastatoare asupra sectorului agricol pe care le are decizia autorităţilor europene privind liberalizarea comerţului cu produse agricole şi agroalimentare din Ucraina.

" Principala noastră nemulţumirie este reprezentată de aceste importuri făcute necontrolat din Ucraina şi produsele fiind de proastă calitate ne-a perturbat activitatea.Preţurile sunt mult sub preţurile corecte de producţie pentru România şi standardele impuse de UE şi avem pierderi destul de mari. Sunt şi alte lucruri. De exemplu, din câte ştim noi, Guvernul României a alocat sume de bani pentru despăgubirile create de seceta din anul 2022 şi pentru fermieri era mare nevoie ca aceşti bani să ajungă pentru a investi în crearea noilor culturi şi nici până în prezent nu au ajuns aceste ajutoare", a mai spus Georgian Calotă.

Tot vineri, fermierii vor protesta şi în faţa Prefecturii Buzău. Aici, circa 100 de persoane vor protesta între orele 12.00- 15.00.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb