FINAL DE PANDEMIE Mâine - ultima zi de stare de alertă

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 martie 2022

Mâine - ultima zi de stare de alertă

Autorităţile au decis că mâine este ultima zi de stare de alertă în ţara noastră şi că de miercuri activitatea revine la normal pe întreg teritoriul statului. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele Klaus Iohannis, în urma şedinţei pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul Afacerilor Interne - Lucian Bode, ministrul Sănătăţii - Alexandru Rafila, secretarii Raed Arafat şi Adriana Pistol.

"Epidemia de Covid-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în ţară, iar valul cinci este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România. Ministerul Sănătăţii este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluţia epidemiei, care sperăm că se apropie de final. Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate şi o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

El a menţiont că măsurile complete vor fi anunţate şi explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autorităţile abilitate.

Amintim că, la mijlocul săptămânii trecute, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii a anunţat că masca nu va mai fi obligatorie în spaţiile deschise, că în spaţiile închise va exista o recomandare privind purtarea acesteia, că oamenii vor putea să meargă la restaurant sau la mall fără certificat Covid şi că se vor putea organiza din nou evenimente private.

În privinţa evenimentelor culturale şi sportive derulate cu un număr mare de participanţi în rândul spectatorilor, ministrul Sănătăţii specifica faptul că ar trebui, ca în primă fază după ridicarea stării de alertă, acestea să se desfăşoare doar cu participarea spectatorilor în limita a 50% din capacitatea spaţiului respectiv.

Chiar dacă starea de alertă nu mai este prelungită, preşedintele ţării susţine că trebuie să ne păstrăm obiceiurile de prevenţie dobândite în ultimii doi ani.

"Este la fel de important să continuăm să ne vaccinăm şi să ne protejăm, fiindcă cel mai probabil va trebui să trăim cu acest virus. Pandemia ne-a arătat că sănătatea trebuie tratată întotdeauna ca o prioritate şi din punctul de vedere al creşterii investiţiilor, dar şi al regândirii unor mecanisme, astfel încât sistemul sanitar să fie unul echitabil şi capabil să răspundă eficient unor situaţii limită", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a amintit că în cei doi ani de pandemie peste 63.000 de români au pierdut lupta cu boala şi că pandemia a pus presiune pe sistemul sanitar, a dus la închiderea şcolilor, a afectat mai multe sectoare din economie şi la diminuarea interacţiunilor sociale, lucruri care au avut impact negativ asupra societăţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oameni buni, in Danemarca, pe perioada primelor 8 saptamani ale din 2022, s-au inregistrat 70% dintre spitalizările din întreg anul 2021. Da, repet, 70% dintre spitalizările măsurate ca om-zi de spitalizare (și costul aferent) din tot anul 2021. În doar 8 săptămâni. Numărul de infecții a fost exploziv.

     

    În Hong Kong, vaccinat până în dinți, spitalele nu mai au oxigen. Este BA.2 cu o mică mutație suplimentară. 

    Pandemia nu s-a terminat, doar că decidenții politici nu mai au credit politic pentru a continua restricțiile. Acest virus va face în continuare ravagii, așa cum a făcut și până acum în categoria vulnerabililor 65+. Masca de bună calitate, bine purtată și dezinfectată vă va salva. Igiena, masca, clătirea mucoaselor. 

    1. Igiena te salvează de boli, educația de prostie. Spor la citit!

    Anonim dragă, rad cu lacrimi!

    Faci Stand Up Comedy? Nu ai înțeles că serul minune nu ajuta cu nimic, nici acum? Doar trecerea prin boala imunizează. Omicron a imunizat mult mai bine decât orice ser minune care nu doare bla bla bla... Citește ce a spus Bill Gates!

    " Omicron a făcut ce nu au făcut serurile, din păcate, imunizează" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb