FINANCIAL TIMES: Acţiunile Banca Carige au fost suspendate de la tranzacţionare

V.D.
Bănci-Asigurări / 12 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Acţiunile Banca Carige, un creditor regional italian de mărime medie, sunt suspendate de la tranzacţionare, înaintea unei întâlniri a Consiliului de Administraţie, unde ar urma să se anunţe o emisiune de obligaţiuni de 400 de milioane de euro, care ar putea fi subscrisă de marile bănci italiene, informează publicaţia Financial Times (FT).

Autoritatea de Reglementare a Pieţelor Financiare (Consob) ar urma să dea în curând un comunicat privind suspendarea acţiunilor.

Luni se va reuni Consiliul de Administraţie al Carige, după luni în care banca a fost criticată pentru guvernanţa slabă şi nivelul scăzut al capitalului.

Pe lângă emisiunea de obligaţiuni de 400 de milioane de euro, Consiliul de Administraţie ar urma să facă o solicitare oficială de sprijin financiar de la fondul interbancar al Italiei, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Şi publicaţia Corriere della Sera informa că Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar din Italia(FITD) este pregătit să injecteze între 220 şi 370 de milioane de euro în Banca Carige, pentru a sprijini capitalul instituţiei.

FITD, care operează sub supervizarea Băncii Centrale a Italiei, trebuie să asigure depozitele de sub 100.000 de euro, în eventualitatea falimentului unei bănci.

Suma de 220 - 370 de milioane de euro va fi folosită pentru a subscrie la obligaţiunile subordonate emise de Banca Carige, susţine Corriere della Sera.

Luna aceasta, Banca Carige din Italia a fost catalogată ca "fragilă" într-un test al BCE derulat în rândul creditorilor europeni, indicele de adecvare a capitalului fiind sub nivelul de 5,5% stabilit de autorităţile de reglementare în cazul unui scenariu advers.

Dificultăţile cu care se confruntă Carige sunt cunoscute şi BCE a cerut deja băncii din Genova să vină cu un plan de majorare a capitalului până la sfârşitul acestei luni, susţine presa italiană.

În 2016, Carige era a 16-a mare bancă din Italia. Fostul său director Giovanni Berneschi a fost condamnat pentru fraudă şi spălare de bani în februarie.

La începutul acestui an, Banca Centrală Europeană a cerut unor instituţii financiare, inclusiv Carige, să prezinte un plan în care să explice cum intenţionează să-şi reducă nivelul creditelor neperformante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb