FINANŢAREA EUROPEANĂ: PROIECTE DE SUCCES Cooperare medicală greco-balcanică - Grecia

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 24 mai 2011

Cooperare medicală greco-balcanică - Grecia

Dezordinea politică în Balcani a cauzat o degradare a serviciilor de sănătate publică a ţărilor frontaliere cu Grecia. A fost invadată de fluxuri migratoare. Ministrul grec al Sănătăţii a luat decizia de a se ocupa, cu ajutorul INTERREG-ului, de Centrele transfrontaliere de sănătate publică (Cross-border Public Health Centres - CBPHC) , destinate să răspundă nevoilor imediate, promovând cooperarea şi schimburile de experienţă cu celelalte ţări în domeniul cercetării medicale şi al educaţiei sănătăţii.

În primă fază, CBPHC-urile au fost construite la graniţele cu Albania şi Bulgaria, unde migraţiile necontrolate şi lipsa de conştientizare a riscurilor au creat probleme grave.

O serie de 76 de studii asupra riscurilor majore în materie de sănătate au fost făcute în cadrul proiectului. Acestea au permis desfiinţarea bazelor unei cooperări şi stabilirea unui Decret de sănătate publică pentru zonele frontaliere greci. Accentul s-a pus în particular pe controlul bolilor transmisibile şi poluarea apei din zonă, controlul afecţiunilor umane, animaliere şi ameliorarea infrastructurilor sanitare. Diversele activităţi internaţionale au fost create pentru a favoriza un acord comun asupra problemelor de sănătate actuale şi viitoare, de asemenea pentru dotarea cu echipamente adecvate pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă.

În Grecia, mai mult de 200 de persoane au urmat o formare pe principalele probleme sanitare, ca protecţia şi prevenirea epidemiologică, pentru a dota serviciile medicale cu resurse umane suficiente pentru a pune în aplicare ansamblul de reforme necesare în materie de sănătate publică.

Pentru perioada 2000-2006 programul finanţat în cadrul INTERREG III cuprinde dezvoltarea CBPHC-urilor existente şi construirea a încă 5 centre de frontieră cu Macedonia, devenită eligibilă pentru ajutorul european, editarea de publicaţii specializate şi programe educative.

Date tehnice:

- Programul : INTERREG II A Grecia/ Albania, Grecia/ Bulgaria şi Grecia/ Macedonia, Poiect: Cross-border Public Health Centres (CBPHC)

-Cost total (euro): 5.300.300

Sursa: fonduri-structurale.ro şi Comisia Europeană

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb