Finlandezii sunt interesaţi de telecomunicaţii şi industria lemnului

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 6 septembrie 2007

"Nordicii" sunt dispuşi să investească în domeniul telecomunicaţiilor, în industria lemnului şi a celulozei, dar şi în sectorul serviciilor. Cu ocazia unei vizite în ţara noastră, 25 de oameni de afaceri finlandezi s-au declarat încântaţi de îmbunătăţirile mediului de afaceri din România anului 2007.

Contribuţia firmelor finlandeze la capitalul unor societăţi înregistrate în România, la sfârşitul lunii iunie, cifrează peste 101 milioane de euro, ceea ce reprezintă circa 0,06% din capitalul străin înregistrat în ţara noastră, potrivit unui raport al ministerului pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Relaţiile economice şi comerciale româno-finlandeze au luat amploare în ultimii ani, odată cu aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, dar şi datorită procesului de restructurare a economiei româneşti.

La data de 31 mai, exporturile din România către Finlanda se ridicau la 19,04 milioane de euro (reprezentând 0,16% din totalul exporturilor ţării) şi fiind în creştere cu 74,30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006. Valoarea importurilor ţării noastre din statul baltic se ridică la 74,77 milioane euro, (reprezentând 0,38% în totalul importului românesc) şi fiind în creştere cu 175,44% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006.

Ministrul afacerilor externe finlandez, Paavo Vayrynen, a declarat: "Deşi nu sunt la prima vizită în România, am constatat o predispoziţie a acestui popor pentru . Cu prilejul acestei vizite, dorim să promovăm comerţul şi a relaţiile economice dintre ţările noastre.

Investiţiile ţării noastre în România constau în 100 de milioane de euro, prin intermediul firmelor finlandeze care activează în acest moment, la care se adaugă peste 60 de milioane de euro pe care Nokia este dispusă să le aloce la Cluj".

În privinţa gigantului din comunicaţii Nokia, oficialul finlandez consideră că acesta va atrage "de la sine" şi alte firme din Finlanda.

În consecinţă, o delegaţie formată din 25 de oameni de afaceri finlandezi au sosit în România cu ocazia unui forum economic, cu intenţia de a prospecta piaţa românească şi de stabili parteneriate cu firmele româneşti. Ştefan Imre, secretar de stat a declarat: "Forumul economic ce are loc în aceste zile la hotelul Howard Johnson Grand Plaza este o ocazie deosebită pentru firmele româneşti de a lua contact cu investitorii finlandezi. Am fost plăcut surprins să constant că, pe lângă firme din domeniul IT, telecomunicaţii şi infrastructură, au participat şi cele specializate în producţia de componente auto, dar şi foarte mulţi primari pentru a prezenta oferta lor regională".

Pe piaţa românească activează în prezent 86 de companii finlandeze, cele mai importante fiind liderul mondial în telefonie mobilă Nokia, Karelia din industria lemnului, Kone, Finnforest şi Ruukki Corporation.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb