FITCH DESPRE CAZUL ITALIEI:  Intesa Sanpaolo şi UniCredit, afectate de calificativul de ţară

M.B.
Bănci-Asigurări / 20 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Băncile italiene se confruntă cu presiuni crescute asupra ratingurilor lor ca urmare a riscurilor la adresa calificativului de ţară al Italiei, a apreciat ieri agenţia de evaluare financiară Fitch, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, printre aceste riscuri se numără erodarea capitalului din cauza scăderii preţurilor la obligaţiunile suverane, creşterea costurilor de finanţare şi incertitudinea macroeconomică.

Agenţia de evaluare reaminteşte că în luna august a revizuit, la negativă, perspectiva pentru ratingul suveran de tip 'BBB' atribuit Italiei. Acest lucru a dus la revizuirea, tot la negativ, a perspectivelor pentru mai multe bănci italiene: Banca Nazionale del Lavoro (BBB plus), Credito Emiliano, Intesa Sanpaolo, Mediobanca, UniCredit (toate la BBB) şi Unipol Banca (BB plus).

"O retrogradare a ratingului suveran ar duce cel mai probabil la o retrogradare a acestor bănci", a subliniat ieri Fitch.

Potrivit agenţiei de evaluare, băncile italiene au o expunere directă la ratingul suveran prin pachetele lor de titluri de stat. Multe din băncile italiene deţin pachete mari de obligaţiuni guvernamentale italiene comparativ cu capitalizarea lor. Vineri, diferenţa dintre randamentul obligaţiunilor italiene pe 10 ani şi obligaţiunile germane a trecut peste pragul de 300 de puncte de bază, ajungând la 342 puncte de bază, de la o diferenţă de 240 puncte de bază la jumătate acestui an. Fitch susţine că aceste diferenţe mari vor duce la creşterea costurilor de finanţare pentru bănci italiene.

În următoarele două săptămâni, agenţiile S&P Global Ratings şi Moody's Investors Service urmează să evalueze ratingul de ţară al Italiei, care în prezent beneficiază de un calificativ cu doar două trepte peste nivelul junk.

bursa, erodarea capitalului, scaderea preturilor, obligatiuni suverane, costuri de finantare, incertitudine macroeconomica, rating, retrogradare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb