FlixBus şi Christian Tour - parteneriat pentru a face vacanţele cu autocarul mai accesibile în sezonul estival

F.D.
Companii / 25 iulie

Sursa foto: https://www.flixbus.ro/

Sursa foto: https://www.flixbus.ro/

FlixBus, compania travel-tech care operează o reţea de autocare interurbane din Europa, şi Christian Tour, operator turistic din România, anunţă semnarea unui parteneriat prin care agenţia de turism va putea oferi clienţilor săi călătorii pe cursele FlixBus, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Prin acest parteneriat, Christian Tour va putea adăuga o călătorie cu autocarul FlixBus ca parte din pachetul de rezervare a unei vacanţe, din oricare dintre numeroasele oraşe europene deservite de FlixBus. Astfel, rezervarea vacanţelor de vară va deveni mai uşoară şi mai convenabilă pentru clienţii care aleg călătoria cu autocarul.

"Ne bucurăm că prin intermediul acestui parteneriat vacanţele cu FlixBus devin şi mai accesibile pentru pasagerii din România. Parteneriatul cu Christian Tour, unul dintre principalii jucători din sectorul turismului în România, este un pas important către o experienţă de rezervare complet integrată, care sperăm că va încuraja oamenii să îşi lase maşinile acasă şi să ia în considerare călătoria cu autocarul pentru vacanţele de vară. Colaborarea cu agenţiile locale este esenţială pentru a asigura accesul unui număr cât mai mare de persoane la opţiuni de călătorie convenabile ", a declarat Adrian Răşoiu, reprezentant FlixBus pentru România şi Bulgaria.

"Colaborarea cu un brand global precum FlixBus ne permite să beneficiem de expertiza şi resursele unei reţele de transport internaţionale, îmbunătăţind astfel diversitatea opţiunilor de călătorie oferite clienţilor noştri. Căutăm constant să le acoperim toate nevoile de călătorie şi să le oferim cât mai multă flexibilitate, la preţuri cât mai accesibile," a declarat Cristian Pandel, CEO & Preşedinte Christian Tour.

FlixBus deserveşte peste 100 de oraşe din România şi operează curse spre 15 ţări din Europa

În ultimii ani, FlixBus a creat cea mai mare reţea de autocare interurbane din Europa şi s-a extins la nivel global în 43 de ţări. Compania este prezentă pe piaţa din România din anul 2017 şi oferă curse internaţionale directe din peste 100 de oraşe din România spre 15 ţări din Europa.

În luna iunie, Flix a anunţat că va începe curse cu frecvenţă zilnică spre destinaţii de vacanţă populare din Bulgaria şi din Grecia precum Atena, Salonic, Varna, Albena, Sunny Beach, Balcic, Nisipurile de Aur, Byala şi Obzor. De asemenea, cei care plănuiesc un city break vor putea călători cu autocarele FlixBus în oraşe precum Sofia, Budapesta, Viena, Praga sau Istanbul.

Preţurile biletelor pentru destinaţiile de pe litoralul bulgăresc pornesc de la 59,90 lei pe ruta Bucureşti - Nisipurile de Aur şi Balcic, în timp ce preţul biletelor spre Salonic porneşte de la 91,99 de lei. Pentru rutele Timişoara - Praga sau Cluj-Napoca - Budapesta preţurile biletelor de autocar pornesc de la 252,99 lei, respectiv 138,99 lei.

Cele mai populare destinaţii pentru perioada verii rămân Turcia, Grecia şi Bulgaria

Pentru perioada verii destinaţiile vedetă în reţeaua Christian Tour rămân Turcia, Grecia, Spania, Egipt sau Bulgaria. Ca procent din vânzările tour operatorului în anul 2023, sejururile în afara ţării au reprezentat 49%, circuitele culturale peste 9%, vacanţele exotice aproximativ 17%, călătoriile individuale peste 9%, călătoriile interne peste 10%, iar serviciile turistice pe zona corporate şi bilete de avion, în jur de 6%.

"În prezent, Christian Tour poate accesa, prin intermediul platformelor sale de rezervări, peste 500.000 unităţi de cazare din toată lumea. Anul trecut, Christian Tour a deschis 13 noi agenţii în Bucureşti şi în ţară, ajungând la un total de 43 de sedii proprii Christian Tour şi 10 francize", a declarat Cristian Pandel, CEO & Preşedinte Christian Tour.

Cererea pentru mobilitate colectivă este în creştere, iar oamenii caută din ce în ce mai mult mijloace de transport accesibile în contextul creşterii preţurilor biletelor de avion şi a carburanţilor. Anul trecut, 81 de milioane de pasageri au călătorit spre peste 5.600 de destinaţii din 43 de ţări folosind serviciile FlixBus, FlixTrain, Greyhound şi Kamil Koç. Numai în Europa, Flix a raportat peste 55 de milioane de pasageri, o creştere de 41% faţă de 2022.

La nivel local, extinderea reţelei FlixBus în Grecia şi Bulgaria confirmă faptul că există o cerere tot mai puternică din partea pasagerilor români.

"Observăm deja un interes ridicat din partea pasagerilor români pentru destinaţii consacrate precum Balcic, Salonic şi Nisipurile de Aur ceea ce ne confirmă deschiderea turiştilor pentru călătorii cu autocarul. Prin creşterea numărului de destinaţii disponibile din România sperăm să contribuim la o schimbare în modul în care oamenii călătoresc, ţinând cont şi de impactul asupra mediului," a mai precizat Adrian Răşoiu, reprezentant FlixBus România.

Sustenabilitatea tot mai importantă pentru călători şi pentru sectorul turismului

Cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Turismului subliniază faptul că tot mai mulţi călători iau în considerare aspectele legate de sustenabilitate atunci când îşi plănuiesc vacanţele. În plus, în următoarea perioadă turiştii vor căuta din ce în ce mai mult un bun raport calitate-preţ şi vor alege să călătorească mai aproape de casă.

Alături de tren, autocarul reprezintă o alternativă mai sustenabilă faţă de autoturismul personal şi de avion pentru cei care vor să călătorească fără griji către destinaţia lor de vacanţă - cu un factor de emisie de 27,8 g CO2 e/pasager km, de aproape nouă ori mai mic decât cel al avioanelor (238 g CO2 e/pasager km) şi de aproape şase ori mai mic în comparaţie cu călătoria cu maşina personală (166 g CO2 e/pasager km). La nivel local, în regiunea România - Bulgaria, în 2023, călătorii Flix au reuşit să reducă 18.310 tone de CO2 călătorind cu FlixBus în detrimentul altor moduri de transport.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb