FLORIAN COLDEA, DESPRE PROTOCOALELE SRI - PARCHET: "Este o practică internaţională, inclusiv la nivelul NATO şi UE"

D.I.
Anticorupţie / 5 aprilie 2018

Florian Coldea (Sursa foto: Twitter)

Florian Coldea (Sursa foto: Twitter)

Florian Coldea a declarat astăzi, după ce a fost audiat în Comisia pentru controlul SRI, ca protocoalele de cooperare dintre serviciul secret şi Parchetul general reprezintă "o practică internaţională".

Fostul director adjunnct al SRI a precizat: "Nu se poate coopera interinstituţional fără să existe un protocol, mai ales cu serviciile de informaţii."

Totodată, Coldea a subliniat că protocoalele "aveau un caracter tehnic, pentru a asigura practica unitară în cadrul serviciilor" adăugând: "Nu am cunoştinţă ca ofiţeri SRI să fi efectuat un singur act de urmărire penală într-un dosar. Acestea sunt poveşti izvorâte dintr-o realitate paralelă."

Referitor la declaraţţiile date Comisiei, Coldea a precizat "Am reiterat faptul că problematica cooperării în baza unor protocoale este o practică internaţională, inclusiv la nivelul NATO şi UE. Nu există altă practică în lume".

Florian Coldea a mai afirmat că SRI nu are în prezent protocoale şi că "este aproape în imposibilitatea de a lucra de spionaj şi trădare": "Astăzi nu avem protocoale. Cum acţionăm pentru a contracara vulnerabilităţi, inclusiv ameninţarea teroristă? Riscăm să vulnerabilizăm nu doar securitatea naţională a României, ci şi securitatea unor aliaţi de-ai noştri".

De asemenea, Florian Coldea a făcut o propunere: "Să facem o procedură transparentă foarte clară, pentru a şti şi spionii şi trădătorii să se adapteze".

Fostul prim-adjunct al SRI a precizat că, la audierea de astăzi, a "prezentat detaliat felul în care am acţionat şi în toate împrejurările".

Florian Coldea acuză faptul că "Subiecte care iniţial au fost lansate în spaţiul public s-au transformat în fake stories şi încearcp să ia locul realităţii".

El a subliniat că "SRI şi-a făcut treaba cu deplin respect pentru domnia legii, în cooperare cu alte instituţii interne şi internaţionale, iar cetăţenii României au fost bine protejaţi."

Florian Coldea a încheiat conferinţa din această după-amiază menţionând: "Un personaj biblic, al cărui nume nu vreau să îl dau, în urmă cu două mii de ani a trădat pentru 50 de arginţi. Ce folos că a regretat după, răul nu a mai putut fi reparat. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi la astfel de personaje".

El a precizat că va reveni la audieri la Comisie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai Bursa si Mache,

    voi daca pe golanul asta care a lasat de continut orice urma de bun simt si justitie il mai promovati, inclin sa cred ca aveti si voi vreun Protocol secret.. ca si Tapalaga si Turturica.

    Ia publicati mai toate opiniile dnei judecator Dana Girbovan ca lumea sa ia la cunostiinta ADEVARUL si BUNUL SIMT 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb