FLORIN CÎŢU: ''Aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică''

G.U.
Politică / 8 decembrie 2021

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că ''oameni fără pregătire'' vorbesc despre cum funcţionează Finanţele şi avansează ''scenarii apocaliptice'', însă, conform Ministerului Finanţelor, România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

"Adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Tot felul de aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcţionează Finanţele unei ţări. Toţi sunt profesionişti peste noapte. Critici şi acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit. Adevărul este prezentat, astăzi, de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adversari politici", a scris Florin Cîţu, astăzi, într-o postare publicată pe Facebook..

De asemenea, acesta a precizat că, potrivit Ministerului Finanţelor, "România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE... la sfârşitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht"; "conform metodologiei Uniunii Europene... cu un nivel de îndatorare de 47,5% din PIB".

"Cititul nu a omorât pe nimeni", a precizat Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Analfabetul asta este de un tupeu greu de imaginat...cand el si "falitii lui da dreapta" au fost pusi la putere de iohannis, datoria Romaniei era 36% din PIB...intr-un an a adus-o la 48,6% din PIB, fara sa faca un km de autostrada, un baraj ceva acolo care sa justifice cresterea. Asta vorbeste de pregatire? Asta e exemplul perfect de analfabet functional...

    1. Când îl auzi vorbind pe Cuțulache, te întrebi dacă aiurează la beție sau la prostie.

      E ușor să te împrumuți ca idiotul, dar ce faci când trebuie să dai înapoi ce ai luat? 

      Creditorii nu fac pomeni, orice cămătar vrea banii înapoi și când îți e mai greu îți crește dobânda și te îngroapă. 

      Cămătarul îți dă umbrela când e soare și ți-o cere înapoi când plouă-poate aude și Cîțu. 

      Bre nea Florine. ce faci domne ,ai intrat in sevraj.? A intrat Dide la puscarie se te-a lasat fara marfa.?Eu,cred ca pentru binele lui matale dar mai ales al romanilort.ia o pauza de munca,vorbeste cu seful tau iohannis,sa te trimita undeva in munti,la o cabana facuta de romani pe timpu lui nea nicu,sa schiezi.Romanii,te sustin in totalitate .Poate atunci cand de dai cu "tarlia",apare vreun Urs si ii face fericiti pe romani.Fii sigur ca daca romanii ar afla ca te-a mancat Ursu,ar da petrecri de Politia si Jandarmeria nu ar mai face fata la cate amenzi ar da si in felul acesta,ti se v-a adeveri visul de aur,chiar si Post Mortem de a creste Pibul la peste suta la suta.!

    Ia fa un calcul și vezi %PIB pe dobânzi cu 5.5% pe 10 ani?

    Evident ca aia nu sunt "specialisti", dupa standardul lui Cuţulache, care ii vede drept "specialisti", doar pe cei care consuma ierburi si alcool!

    deci noi romanii locul 2 in coada Europei la salarii si PIB, ne-am incadrat la imprumuturi sa fim locul 9? Cat va mai incadrati la imprumuturi?

    cred si eu ca stau linistiti guvernantii, impozitele si taxele pot fi marite oricand, lumea are bani care pot fi luati de stat.

    pentru ca suntem iobagi, iobagia nu s-a terminat niciodata, atat ca nu mai suntem la boieri, suntem la stat. Legati de pamant (tara adica, pe care n-o putem parasi decat cum si cand vrea statul) si avand toata averea si veniturile la dispozitia statului (ni se creeaza iluzia ca proprietatea este sfanta, ca impozitele ar fi intr-o limita decenta, desi limita aia poate fi oricand calcata in picioare daca e o criza ). Ne-au fraierit ca suntem liberi. 

    1. PS: ni se iau deja banii, asta e inflatia, mentinuta de statul care a fost prins in capcana datoriilor , iar cresterea dobanzilor pentru lupta cu inflatia l-ar ingropa ca si costuri de finantare. Asa ca noi suportam inflatia si ne sunt mancate veniturile si economiile pt ca statul sa se imprumute ieftin. Iobagi.

    Cuțu e cel mai bun expert la "tras pe nas". La finanțe sau la economie însă e complet paralel.

    Catzule ai fost pus acolo pentru ca ești prost. Dovada este tot ceea ce spui.

    datoria nu este niciodata o problema pentru prezent!

    ea intotdeauna devine problema celor din viitor! 

    Exemplu: 

    asa cum si teritoriul roman a plecat din 47 cu un munte de datorie externa platita de cei interni prin supraindatorare interna (atat populatie cat si guvern) pentru plata externa; plus ca productivitatea era in termeni reali remunerata fara dobanda compusa; dobanda compusa a productivitatii era folosita la plata externa. 

    Totusi si asa romania a ajuns sa indatoreze toata populatia care era de "indatorat" la STAT pe etc "credite si active imobiliare"; cand maximul de potential indatorare nu a mai urcat ... a urmat o singura directie (in jos) pana la etc revolutie si reset de sistem. 

    Momentan Romania inca poate sa creaca in CREDIT atat timp cat reuseste sa creasca/inoveze etc Capacitati in raport cu balantele externe. 

    Oricum indatorarea Romaniei o sa stagneze ceva ani pe un platoru cand o sa treaca de 50-60% caci prin perioada aia populatia in deces o sa traga descendent creditarea natieie... chiar daca politicile guvernamentale vor fi de crestere a deficitului pentru a se atenua o pozibila depresie economica de lunga durata. 

    Vedeti valurile de indatorare ale altor natii.... ele urca si coboara pe zeci de ani ca o PIRAMIDA!!! odara cu Valul Generatiilor ce formeaza Piramida interna a populatiei respective! 

    s e m na co m "c re t n 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb