FLORIN CÎŢU: ''Victorie! Fitch a menţinut rating-ul de ţară al României''

G.U.
Macroeconomie / 31 octombrie 2020

''Victorie! Fitch a menţinut rating-ul de ţară al României''

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, vineri seară, că agenţia de rating Fitch a menţinut ratingul de ţară al României. "În plus, agenţia de rating spune foarte clar că PNL nu creşte taxe în 2021", anunţă ministrul de Finanţe, informează News.ro.

"Victorie! Fitch a menţinut rating-ul de ţară al României", a scris, vineri seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta arată că reprezentanţii agenţiei de rating au apreciat soluţiile pentru reducerea deficitului, care nu includ creşteri de taxe.

"În plus, agenţia de rating spune foarte clar că PNL nu creşte taxe în 2021 :«The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit (Guvernul PNL s-a angajat să se concentreze mai degrabă pe eficienţă şi pe măsuri specifice decât pe creşteri de impozite pentru a reduce deficitul - n.r)»", a mai scris Cîţu.

Acesta a anunţat că va oferi în curând mai multe detalii.

Fitch anunţă că a confirmat ratingul pe termen lung în valută străină al României la "BBB-" cu o perspectivă negativă. "Perspectivele negative ale României reflectă slăbirea finanţelor publice din cauza politicilor prociclice din ultimii ani şi a impactului pandemiei coronavirusului asupra performanţei economice şi fiscale. Deşi Fitch se aşteaptă ca economia să îşi revină din 2021, incertitudinea cu privire la evoluţiile politice, combinată cu reapariţia infecţiilor coronavirus interne şi globale, continuă să afecteze perspectivele economice şi fiscale", arată agenţia. Fitch prognozează că deficitul administraţiei publice va ajunge un maxim istoric de 9,5% din PIB până la sfârşitul anului (de la 6,4% estimat în septembrie şi comparativ cu proiecţia bugetară revizuită de 8,6%), deoarece cheltuielile cresc rapid pentru a ajuta la combaterea pandemiei coronavirusului.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, miercuri seară, la începutul şedinţei de Guvern, că Agenţia de rating Moody's - prima dintre agenţiile de profil care a finalizat raportul pentru România - a menţinut ratingul ţării noastre, apreciind decizia Guvernului de la Bucureşti de a nu majora cu 40 de procente valoarea punctului de pensie, notează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Idiotul asta o sa prabuseasca tara mult peste cei 9,5 prognozati de Fitch, dand vina pe pandemie in timp ce boul de Orban se lauda in Franta lui Macron ca Romania are cele mai mari investitii din UE pe perioada pandemiei. Probabil ca la investitii ia in considerare si banii de inarmare. Doua panarame ajunse in posturi in care pot da afara profesionstii adevarati si asta fac. Dupa ei distrugerea va fi pe termen lung. Datoriile facute de Basescu ne-au indatorat tara pentru totdeauna (perioada in care au fost facut marii miliardari din nimic ai Romaniei), astia de acum ne baga in faliment (si se vor face alti miliardari ai lor, tot din nimic)

    1. Bravo! Excelent comentariu!

      nu

      de fapt acum se pun bazele economice ale dinamicii EXCEPTIONAL DE POZITIVE din decada 2022-2032 

      Despre ce vorbesti?Pe ce te bazezi?

    „Romania este singura tara din UE in care in primul semestru din 2020 au crescut investitiile, raportat la perioada echivalentă a anului 2019. De asemenea, nivelul investiţiilor publice, deşi suntem în criza economică generată de criza sanitară, este cel mai mare din ultimii 10 ani. Noi încă de la instalare am spus că vrem să schimbăm paradigma, filosofia de guvernare, să nu susţinem o creştere economică printr-o creştere artificială a cererii, a consumului, prin pârghii guvernamentale"

    victorie , am infrant !

    Idiot ai fost, imbecil ai ramas. BBB- cu tendinta de scadere e victorie doar la idiotul numit Catzu

    Da , să vină fetele noastre minunate să ne salveze: veorica , carmen , olguța, sevill , etc

    citu si orban sunt atat de prosti ca ies din limitele cuvantului, ce prost ati mai auzit sa se laude cand sub fundul nostru cresc deficitul si datoriile?! astia nu gasesc pe nimeni sa le spuna ce inseamna perspectiva negativa la rating, e ultima tigara inainte sa trecem la junk. prostul vesel (orban) si prostul isteric (citu) au terminat intr-un singur an de guvernare generatiile viitoare.

    a mai ramas SandP

    asa cum am mai zis - daca una dintre cele 3 agentii de rating greseste fata de Romania ... un mic fitil al unei mari bombe la nivel mondial va fi aprins undeva de cineva extrem de intreprinzator :)  

    Romania a fost constant sub-evaluata de agentiile de rating - trebuia sa fie cu cel putin 3-4 trepte mai sus in functie de indicatorii economici si dinamica economica.  

    Chiar provoc SandP sa downgradeze Romania.  

    Urmariti apoi ce se intampla cu SUA si restul Lumii!  

    Chiar de-ar fi sa cada intreaga Lume, Romania va straluci peste toti!  

    Sa tineti minte vorba mea!

    1. urmaresc ratingul Romaniei dat de SandP in prima saptamana din Noiembrie sau la inceputul lunii Decembrie (4 decembrie 2020)

      Gresiti-mi si va spulber!  

      Măi,tu te crezi profet?

    Este chiar o victorie pt romania !!!

    În rest proști da mulți sau rău intenționați 

    1. Te rugam tare sa te iei de mana cu citu și Orban și să ne lăsați pe ăștia proști și mulți în pace. Și să aveți cu citu numai astfel de victorii.

    Având în vedere cât trebuie sa ne împrumutăm, în urma geniilor care și-au dat și lege de scăpare, Mr. Teo și madam Dancileza, eu cred ca este o victorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb