FLORIN CÎŢU: ''Măsurile anunţate de PSD vor avea un impact devastator asupra românilor''

G.U.
Macroeconomie / 6 noiembrie 2020

''Măsurile anunţate de PSD vor avea un impact devastator asupra românilor''

Florin Cîţu a afirmat că măsurile propuse de PSD vor avea un impact devastator asupra românilor şi vor duce la creşterea inflaţiei cu 2,4%, a ROBOR la 6% şi a preţului la combustibil la 6 lei pe litru, conform News.ro. Ministrul de Finanţe a precizat că PSD a introdus şi crescut taxe, PNL a eliminat toate taxele introduse de social-democraţi.

"Impact devastator al măsurilor PSD pentru români. Să fie foarte clar. PSD înseamnă TAXE multe şi mari, inflaţie galopantă-cea mai mare din UE ani la rand şi dobânzi la cer. Măsurile PSD, pe care le-am prezentat în detaliu săptămână trecută, vor duce în 2021 la:

- creşterea inflaţiei de la 2.4%, cât este acum, la aproximativ 8%. În guvernarea PSD din 2017-2019 rata Inflaţiei a crescut de al 0% la 5.4%.

- creşterea ROBOR de la 2.11, cât este acum, la aproximativ 6%. În guvernarea PSD din 2017-2019 ROBOR a crescut de la 0.8% la apoximativ 4%.

- creşterea preţului pentru combustibil de la 4.5 lei pe litru la peste 6 lei pe litru", a scris Florin Cîţu vineri pe Facebook.

El a reamintit de măsurile din guvernările PSD şi anume OUG 13 emisă în perioada fostului premier Sorin Grindeanu sau OUG 114 a fostului ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici zis şi "Bichonul lui Vâlcov".

"Asta înseamnă pentru români aplicarea programului de guvenare al PSD. Este programul de guvernare al luii Dragnea implementat de Ciolacu Vâslaşul lui Dragnea, Grindeanu "OUG 13" şi Orlando OUG 114 Groparul Economiei zis şi Bichonul Lui Vâlcov. Ciolacu şi Dragnea v-au minţit în 2016 şi după alegeri au introdus şi crescut TAXE în fiecare an. Taxe pe care noi, liberalii, le-am eliminat din prima zi ale acestui an. Este simplu. PSD a introdus şi crescut taxe. PNL a eliminat TOATE taxele introduse de PSD . România liberală înseamnă România cu taxe mici şi puţine", a concluzionat ministrul de Finanţe.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ai mai spus-o , tot ce este bun pentru oameni , le face rau astora din pnl , oamenii trebuie sa sufere ca sa se bucure catu , johanis , si cozile lor de topor .

    1. Omule. PSD da masuri care par bune, dar au efecte devastatoare la putin timp. Pe PSD isti nu ii intereseaza de economie si oamenii care inca mai muncesc in tara asta...

      Găsești o alternativă în Cîțu?

      Nu vezi că omul vorbește de parcă e în plin episod psihotic? La fiecare ieșire în public urlă exaltat ca nebunii în autobuz.  

      Dacă nu era PSD-ul, ăștia erau morți că altceva nu știu să zică. PSD în sus și jos. Bolnavi pe bune. Dar prind la gloată... 

      de cu nu spuneti ce a facut rau pesede impotriva oamenilaor,vrem exemple

    Oamenii ce nu cunosc ciclul de crestere si descrestere a nominalelor in piata pun botul la jocurile politice.

    Exista cicluri inflationiste si cicluri deflationiste; atat in monede circulate cat si in valori active. 

    Nu are treaba politicul cu asta; nu se poate opune unui mecanism de multiplicare in piata dat de legea dobanzii compuse si a lui pareto. 

    Fiecare Moneda noua emisa ace o dobanda mare interbancara, este rara in piata, este scumpa la credit! 

    Cu cat moneda se multiplica in piata, cu atat cresc preturile, inflatia si deflatia cand banca centrala aplica politici deflatoare de culegere pe ciclu scurt nominale din piata. 

    Trendul dobanzilor “peste noapte” si din repo demonstreaza ciclul nominalelor in piata. 

    Romania si cu PSD si cu PNL tot se supune acestui joc; caci si tara noastra la randul ei se impumuta la o cotatie la fel dedescendenta pe trend cu a altor valute. 

    Ca unule valute au circuit in multiplicatorul financiar mai mare sau mai mic le ofera un lag in propagare inflatie sau deflatie diferita. 

    Dar cand tot globul intra in recesiune inseamna ca se multiplica nominalele sa se ajunga la uzura finala pentru a se porni un alt ciclu lung econolic. 

    Cautati in istorie inflatiile tarillor ce au avut corelatii cu alte tar. 

    Leul nostru este dat sa se devalorizeze pentru adoptarea altei monede. 

    De la taiatul zerourilor avea un grad de multiplicare accelerat (adica se dorea devalorizare accelerata ce rezulta in inflatie accelerata). 

    Pe urmatorii 10 ani inflatia va fi galopanta! 

    1. ai tinut o dizertatie pe teme economice pe care doar tu o intelegi , treaba era simpla ca buna ziua ,in perioada de mare crestere economica cand dobinzile ,roborul,inflatia erau spre zero ,vezi valorile pe ani respectivi,mintile luminate de la psd au crescut rapid valorile spre 5%crescand puternic si deficitele cea ce ar fi normal in perioade de criza de care psd nu a avut niciodata parte,cum au parte liberari cea ce este bine, cu psd la guvernare in criza romania intra in faliment ar fi prima tara cre ar pati rusinea asta cand vor intelege si habotnici votanti psd asta atunci o va duce si romania mai bine

      Deficitul era anticipat pe balantele bancare de acum inca 5 ani!

      Daca crezi ce zboara succes! 

      Si cu covid si fara deficitele erau date sa explodeze in 2020 si 2021 dat de multiplicatorul financiar ce atingea maxim in plafonul vechi de cresitare! 

      Nu are relevanta cine guverneaza! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb