FLORIN CÎŢU, O NOUĂ AUDIERE ÎN SENAT Starea finanţelor publice, din nou motiv de dispută politică

G.U.
Politică / 15 iunie 2020

Starea finanţelor publice, din nou motiv de dispută politică

Actualizare - Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu nu s-a prezentat astăzi la audierea programată de Comisia pentru buget, finanţe, bănci şi piaţa de capital din Senat.

Conform unei postări pe pagina oficială de Facebook, Florin Cîţu a participat la o videoconferinţă cu conducerea grupului IKEA.

---

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat luni, începând cu ora 14,00, la o audiere de către comisiile reunite de buget-finanţe şi economică din Senat, potrivit programului afişat pe site-ul instituţiei, conform Agerpres.

Tema audierii vizează "analiza principalelor concluzii ale Raportului de ţară al agenţiei americane de rating Standard&Poors, respectiv menţinerea ratingului suveran al României la nivelul BBB, precum şi aspecte referitoare la perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni".

Iniţial, audierea a fost programată pentru 10 iunie, dar ministrul Cîţu a precizat într-o adresă trimisă preşedintelui Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, că "nu poate da curs invitaţiei din cauza timpului foarte scurt în care a fost transmisă aceasta".

"Referitor la invitaţia de a participa la şedinţa comună a Comisiei pentru buget-finanţe şi a Comisiei economice din data de 10 iunie vă aduc la cunoştinţă că nu îi voi putea da curs dat fiind timpul scurt în care a fost transmisă aceasta. Vă reamintesc faptul că, potrivit art. 63 alin. 3 din Regulamentul Senatului, invitaţia şi subiectul şedinţei sunt aduse la cunoştinţa celor vizaţi cu un minim de 48 de ore înainte", se arăta în adresa semnată de Florin Cîţu şi postată de Daniel Zamfir pe Facebook.

Daniel Zamfir preciza, la începutul lunii iunie, pentru AGERPRES, că Florin Cîţu este invitat pentru a explica membrilor celor două comisii diferenţa dintre "perspectiva negativă" a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi "perspectivă pozitivă" a ministrului.

"Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză!, a scris, totodată, parlamentarul PSD pe Facebook.

Pe 5 iunie, Standard & Poor's a confirmat ratingul României la "BBB-/A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cei din parlament mai bine sa taie pensiile nesimtite pana la nivelul contributiei lor la pensii.La fel si la sanatate nu platesc nimic.Medicamentele sunt gratuite,pentru ca trimit bonurile de la farmacii la casa de pensii si sunt decontate.De ce noi am muncit o viata intreaga pentru ei si nu am primit pensie si pentru acord ,ci li sau dat lor pensii fara sa fi muncit pentru acesti bani.Cel putin acum sa se simta si sa nu i-a bani de pe spinarea celor care muncesc pana la epuizare si mor.

    1. sa le taie pnl ca ei au promis

    AFACERIST DE 2 BANI SI O "CIUNGA"

    am definit valoarea minstrului de la finante 

    cele doua comisi din senat si parlamentul Romaniei ar trebui sa isi directioneze toate fortele pentru a indica de unde vor proveni bani in toate acele legi populiste care nu tin cont de nimic iau bani de pomana de pe spatele celor care muncesc

    1. Orice individ dresat latra lozinca cu populismul. Banii pot proveni din taxe, moshule! Taxe care ar trebui luate de la firmele care fac optimizare fiscala. La tema asta, dresatii au invatat replica - pleaca investitorii. Unde sa plece o banca care aici jefuieste cetatenii? se duce in Germania sa faca acolo camatarie?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb