FLORIN CÎŢU: "Preşedintele Senatului vrea să scoată USR PLUS de la guvernare"

G.B
Politică / 15 septembrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a afirmat astăzi că preşedintele Senatului, Anca Dragu, vrea să scoată USR PLUS de la guvernare prin sesizarea către CCR în care solicită ca prim-ministrul să fie obligat să numească noi miniştri, adăugând că demersul este unul "hilar", potrivit Agerpres.

"Eu cred că doamna preşedinte al Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta înţeleg, de fapt. Şi înţeleg că doamna spune că trebuie să vin cu noi miniştri. Dacă se schimbă configuraţia Guvernului, nu pot să fie miniştri de la USR PLUS. Deci, (...) ne spune să scot USR de la guvernare. Este un demers hilar, cel puţin, dar succes!", a declarat Florin Cîţu la Palatul Victoria.

Preşedintele Senatului a sesizat, miercuri, Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi prim-ministru, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte.

"Solicit instanţei de contencios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi prim-ministru, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale, efectuate după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului. De asemenea, cer obligarea prim-ministrului la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului", a arătat Dragu într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. PUSCARIE!!

    Citu asta e chiar prost? De-o saptamana stie ca USR a iesit deja de la guvernare si el, dupa cateva ture de sevraj, pretinde ca afla doar acum! Dar de motiune isi aminteste, inainte de-a mai trage o linie?

    1. Cred ca deocamdata use-risti sunt in sefraj maxim!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb