FLORIN CÎŢU:  "România va evita recesiunea tehnică în 2020"

J.P.
Miscellanea / 1 august 2020

"România va evita recesiunea tehnică în 2020"

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a precizat sâmbătă că România va evita recesiunea tehnică în acest an, deoarece Guvernul a luat măsuri şi a făcut investiţii, conform news.ro.

"Veşti excelente pentru români în iulie! Am continuat să investim în economia României! După 7 luni suma investita este cea mai mare din ultimii 10 ani!", a scris Florin Cîţu sâmbătă pe Facebook.

Liberalul a adăugat că "doar prin investiţii masive în acest moment îngrozitor pentru economia globală putem să garantăm creştere economică începând cu 2021".

"România va evita recesiunea tehnică în 2020 pentru că am luat şi vom lua cele mai bune masuri pentru economie!", a conchis ministrul de Finanţe.

"Aşa luptă Orban cu pandemia la Guvern! Împărţind candidaturi în stânga şi-n dreapta! Sănătatea oamenilor este doar o lozincă pentru PNL, mai apăsătoare este disperarea că pierd alegerile în Capitală", a scris Marcel Ciolacu sâmbătă pe Facebook.

Preşedintele interimar al social-democraţilor a adăugat că "zbaterile electorale" ale premierului sunt o ruşine pentru ceea ce trebuie să însemne Guvernul României.

"Zbaterile electorale ale lui Orban sunt o ruşine pentru ceea ce ar trebui să însemne Guvernul României! În nicio ţară civilizată, Guvernul nu este folosit pentru tranzacţii şi negocieri politice. Doar la noi, Orban a transformat Guvernul mai întâi în cârciumă şi acum în sediu de partid. În loc să-şi bată capul pentru a repara situaţia dezastruoasă din #DSP-urile căpuşate de toate rudele şi pilele liberale, Orban negociază politic funcţii", a completat Ciolacu.

El a prrecizat că Ludovic Orban e în continuare preocupat de alegeri şi nici nu a făcut nimic pentru români.

"În loc să discute despre investiţii, spitale, şomaj, alocaţii şi pensii, Orban este preocupat în continuare doar de alegeri, de fapt singurul #obiectiv al PNL de când a venit la guvernare. Nimic pentru oameni, totul pentru ei şi pentru buzunarele lor! Degeaba! E în #FIREA oamenilor să îi măture la vot!", a conchis Ciolacu.

Preşedintele USR Bucureşti Claudiu Năsui a postat o fotografie pe Facebook de la întâlnirea liderilor PNL şi USR de vineri noaptea spre sâmbătă dimineaţa, ora 2.00, la Guvern, unde au fost purtate ultimele negocieri pentru desemnarea candidaţilor comuni. Năsui a afirmat că "a ieşit fum alb" şi că "Nu a fost uşor. Am reuşit să avem candidaţi comuni ireproşabili".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. a iesit handilaul din grota....:))))

    Romania are diferenta de propagare in piata.

    Ce tampenie e la mintea curcii ca nominalele din alte tar se intorc in cascada in tara in timp ce altii pierd locuri de munca pe acolo. 

    Deci pe moment paguba lor beneficiul nostr, pe moment! Cand unda de propagare se linisteste atunci o sa fim la acelasi nivel cu altii sau poate chiar mai jos, in functie de politicile monetare de impuls financiar. 

    Unele state din UE nu vor mai avea impuls real financiar caci trendul la bonduri este uzat = deci egal cu exista deja lichiditate in pietele respective in active speculate (acolo nu are ce sa mai urce decat sa coboare); iar cand o sa coboare graj multi vor cauta refugiu in statele ce inca vor mai avea yield real de recuperare (pana se uzeaza ciclic si trendurile la bondurile economiilor ramase in urma). Sa vezi atunc hat de adancire a crizei reale economice ..... 

    Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), a German banker and member of what is reportedly the richest family in history, is said to have stated:

    “Give me control of a nation’s money supply and I care not who makes the laws.” 

    – Mayer Amschel Rothschild (1744-1812),German Banker 

    acum 2-3 ani in postari prin diverse locuri (si aici pe Bursa) am scris ceva foarte aparte si ciudat (ciudat pentru cine nu intelege viitorul) : "si de-ar fi sa cada intreaga Lume, Romania se va ridica peste toti"

    Si nimeni nu intelegea. :)  

    A inceput acest proces. Lumea intreaga cade si decade, Romania se mentine si creste accelerat.  

    Cateva ingrediente ar fi necesare din partea Romaniei in acest proces condus cu mana forte :  

    1. Nu mai stati cu nasul in fundul (ma scuzati de expresie dar e relevanta situatiei) viziunii altor tari mai puternice de pe glob. Acele viziuni le reprezinta interesele lor, nu pe ale noastre. Dezvoltati propria viziune strict in interesul expansiunii Romaniei sub toate formele.  

    2. Luati masuri legislative si de investitii durabile cu efect multiplicator concentrat in economie (pe structuri orizontale si verticale)  

    3. Sustineti dezvoltarea agresiva a capitalului local.  

    4. Atrageti capital strain doar pe investitii high-end cu valoare adaugata imensa (ex: fabrici de tehnica IT avansata - servere, laptopuri, etc) 

    In general la nivelul investitiilor urmariti componenta calitativa nu cantitativa. Timpul vanzarii Romaniei ca mana ieftina de lucru s-a terminat de mult. E momentul vanzarii Romaniei ca oportunitate economica exploziva din punct de vedere calitativ si al valorii adaugate. Nu croitorese lucrand in regim lohn si sursa de energie ieftina si grau si porumb (valoare adaugata mica).  

    Upgradati Romania. Acum!  

    Intre timp va fi continuata daramarea Lumii. Caci ridicarea agresiva a Romaniei e secondata (cum altfel? :D) de caderea in gol a restului Lumii :).  

    p.s. Daaa.... sa moara capra vecinuluuuui :)) Oricum marile forte mondiale DOAR ASA GANDESC! Deci cei ce iar ar zice ca ce scriu e bazata pe o viziune cu capre moarte pur romaneasca... sa faca bine si sa se abtina :) ! Romania trebuie sa creasca, e secolul ei la nivel mondial. E TIMPUL !

    1. foarte pe scurt ce am scris mai sus: CONDUCATORILOR, NU MAI GANDITI CA NISTE SCLAVI , IN REGIM DE MANA A 2-A. Ganditi expansionist ca niste reali stapani! Ganditi si actionati intr-un orizont in plina expansiune !

      Totul pleaca de la cap, de la viziune.  

      Cum sa ajungi pana pe Marte, cand sperantele tale tintesc doar pana la Luna ?!?!?!?!?!?!?!?

      Ganditi si actionati in regim mare ! Soarta va sustine activ!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb