FLORIN IORDACHE: "Avem o lege ce trebuie protejată"

M.D.
Politică / 22 mai 2018

Florin Iordache

Florin Iordache

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de către deputatul PSD, Florin Iordache, a dat, astăzi, raport de admitere pe legea 303/2004, privind statutul magistraţilor, redefinind eroarea judiciară. Iordache a spus că nu vede motive ca legea să fie contestată din nou la Curtea Constituţională şi că social-democraţii acţionează ca la rugbi, informează News.ro.Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de către deputatul PSD, Florin Iordache, a dat, astăzi, raport de admitere pe legea 303/2004, privind statutul magistraţilor, redefinind eroarea judiciară. Iordache a spus că nu vede motive ca legea să fie contestată din nou la Curtea Constituţională şi că social-democraţii acţionează ca la rugbi. În replică, deputatul USR Stelian Ion a anunţat că discută cu liberalii pentru a ataca legea la Curtea Constituţională şi neagă acuzaţiile puterii potrivit cărora USR se opune proiectelor.

Potrivit modificărilor, "flragrant" şi "în mod vădit" au fost modificate cu "evidentă" şi "evident" . De asemenea, fost introdus termenul "grav".

Astfel, în redefinirea erorii judiciare, noua formulare este: "S-a dispus, în cadrul procesului, efectuarea de acte procesuale cu încălcarea evidentă a dispoziţiilor legale de drept material şi procesual, prin care au fost încălcate grav drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale persoanei, producându-se o vătămare care nu a putut fi remediată printr-o cale de atac ordinară sau extraordinară. S-a pronunţat o hotărâre judecătorească definitivă în mod evident contrară legii sau situaţiei de fapt care rezultă din probele administrate în cauză, precum şi atunci când, prin încălcarea clară şi incontestabilă a situaţiei de fapt sau a normelor juridice aplicabile au fost afectate grav drepturile, libertăţile şi interesele legitime ale persoanei, vătămare care nu a putut fi remediată printr-o cale de atac ordinară sau extraordinară".

Preşedintele Comisiei, deputatul PSD Iordache, a spus că nu sunt motive ca legea să fie din nou atacată la Curtea Constituţională.

Întrebat ce părere are despre faptul că raportul a fost dat marţi în zece minute, Iordache a spus: "Şi este o problemă? Să fim foarte serioşi, dezbaterea pe această lege s-a desfăşurat dinainte de a intra în Camera Deputaţilor. Am întrebat dacă sunt amendamente sau alte discuţii. Este ca-n rugbi: cine are mingea o protejează. Aşa facem şi noi, ca în rugbi - avem o lege pe care trebuie să o protejăm şi s-o trimitem ca preşedintele s-o promulge".

În replică, deputatul USR Stelian Ion a spus că USR încearcă un blocaj, dar în "termeni rugbistici".

"USR încearcă să facă un blocaj, dacă vorbim în termeni rugbistici, dar este un blocaj legitim. Acastă susţinere că nu facem decât să ne opunem proiectelor nu este adevărată", a afirmat el.

Ion a mai afirmat că poartă discuţii cu PNL pentru a contesta din nou la Curtea Constituţională Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb