Florin Jianu, CNIPMMR: "România trebuie să formeze resursă umană adecvată domeniilor industriale"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 martie 2024

Florin Jianu, CNIPMMR: "România trebuie să formeze resursă umană adecvată domeniilor industriale"

English Version

"Investiţiile nu merg în tandem cu ceea ce are nevoie de fapt economia şi societatea"

Ţara noastră trebuie să formeze resursă umană adecvată domeniilor industriale, a afirmat vineri Florin Jianu, Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), cu ocazia conferinţei de presă în care a fost prezentat indicele BCR România Purchasing Managers' Index.

Florin Jianu a spus: "România continuă să aibă o economie bazată pe exporturi de materie primă, lucru sesizat şi în anul 2023, an în care, spre exemplu, produsele chimice sau mărfurile manufacturate au reprezentat creşteri semnificative (între 13% şi 17%) la import. Prin urmare, consider că viitorul României trebuie să însemne finanţarea companiilor din diverse industrii prelucrătoare, susţinerea creării de locuri de muncă şi mai ales formarea resursei umane adecvate în domeniile industriale".

Conform Preşedintelui CNIPMMR, antreprenorii din diverse domenii constată o descreştere a noilor comenzi, iar noile reglementări fiscale nu rezolvă problema concurenţei neloiale din ţara noastră, respectiv economia gri. "În egală măsură, antreprenorii nu se aşteaptă la noi angajări. De altfel şi din datele INS la luna ianuarie am văzut că, mai ales în zona industrială, deşi există o oarecare relativă creştere a solicitărilor pentru noi locuri de muncă, acestea nu pot fi ocupate pentru că nu există oamenii potriviţi", a afirmat Florin Jianu.

Preşedintele CNIPMMR a afirmat că antreprenorii din zona industrială se plâng că din urmă nu vin antreprenori noi, tineri. "Poate pentru că le este greu, poate pentru că valoarea adăugată este mică, poate că ia mult timp, poate că alte zone sunt mai atractive, poate că pot merge înspre alte industrii sau în zona serviciilor sau poate că, la început de drum, este mai greu să faci investiţii în industrie, care sunt mult mai consistente din perspectiva costurilor", a afirmat Florin Jianu.

Potrivit domniei sale, pe lângă că exportă materii prime, ţara noastră importă produse cu valoare adăugată. "Nu reuşim să scăpăm din acest cerc. Dacă ne uităm la tipologia investiţiilor, cele mai importante fiind din fonduri europene, vedem că în România în continuare nu se merge ţintit. Nici în ceea ce înseamnă tiplogia regională a economiei, nu se merge în tandem nici cu ceea ce înseamnă educaţia, cu ceea ce are nevoie de fapt economia şi societatea".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. deficitele ciclice gov in care am tot intrat din 90 ne spun ca industria veche moare... deci sa ne axam pe specula si consum zic... plus ca monopolul se vede din satelit ca se formeaza doar la 5-10 jucatori in piata!

    Are si romania "magnificii" ei! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb