FMI: "Franţa trebuie să micşoreze cheltuielile cu forţa de muncă"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iunie 2013

Franţa a intrat în recesiune în trimestrul întâi din acest an, cu un declin de 0,2%, determinat de slăbirea exporturilor, a investiţiilor şi cheltuielilor gospodăriilor.

Franţa a intrat în recesiune în trimestrul întâi din acest an, cu un declin de 0,2%, determinat de slăbirea exporturilor, a investiţiilor şi cheltuielilor gospodăriilor.

Economia ţării va scădea cu 0,2% în 2013, conform FMI

Franţa trebuie să diminueze costurile cu forţa de muncă, să liberalizeze profesiile reglementate, să aprofundeze reforma pieţei muncii şi a mediului de afaceri, respectiv să înceteze să mai crească taxele, ca să revină la creştere economică şi să-şi susţină competitivitatea, conform Fondului Monetar Internaţional (FMI).

La o zi după după ce şi-a redus previziunile de creştere a economiei Germaniei, FMI a informat că Franţa va consemna o scădere mai mare decât prognoza anterior, iar şomajul va continua să crească. Fondul estimează că Franţa va consemna o scădere economică de 0,2% anul acesta, după care va urma o creştere de 0,8% în 2014. Anterior, FMI preconiza o scădere a economiei franceze de 0,1% pentru anul în curs, respectiv un avans de 0,9% pentru 2014.

Totuşi, în opinia specialiştilor FMI, economia Franţei se va redresa în cea de-a doua jumătate a aces­tui an.

"Numărul acţiunilor iniţiate în ultimele şase luni arată că guvernul de la Paris a înţeles că Franţa trebuie să fie reformată", a declarat şeful misiunii FMI pentru Franţa, Edward Gardner, adăugând: "Este un prim pas într-un proces de lungă durată".

Fondul a îndemnat Franţa să ofere autorităţii din domeniul Concurenţei mai multă putere pentru controlul sectoarelor economice şi înlăturarea obstacolelor de reglementare.

În privinţa reformelor structurale, FMI a subliniat că Franţa ar trebui să pună accentul pe ţinerea în frâu a cheltuielilor publice.

"După trei ani de ajustare fiscală substanţială, există posibilitatea de a modera ritmul consolidării, cu condiţia ca eforturile să se concentreze asupra cheltuielilor", conform FMI.

Edward Gardner avertizează că principalul risc la adresa economiei Franţei este lipsa încrederii întreprinzătorilor şi gospodăriilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb