Fondul "Napoca" a adus un cîştig lunar de 7,45%

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 5 martie 2004

Portofoliul format în urmă cu o lună cu cele mai lichide zece acţiuni cotate la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET şi-au majorat ieri valoarea reală a investiţiei cu 11,32%. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui bursier, calculat în euro, ca urmare a creşterii cotaţiilor celor zece acţiuni. Cei care au mizat pe acţiunile SIF şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI nu au fost la fel de inspiraţi. Din cauza scăderii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 0,4% mai puţin decît în urmă cu o lună.

Plasamentul în unităţi ale fondurilor mutuale, deşi are un risc mai redus, a fost mai avantajos în ultima lună. Cei care au preferat unităţile celor două fonduri care investesc preponderent în acţiuni cotate ar fi avut cel mai mare cîştig. Valoarea unităţii "Napoca" s-a majorat cu 5,94% în ultima lună. Dacă o exprimăm în euro, creş-terea reală a unităţii fondului a fost de 7,45%. Cei care au mizat pe unităţile fondului "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 5,63%.

Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri persoanelor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Electrocontact". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut în ultima lună cu 48,1%. Cei care au optat pentru titlurile "Siretul" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 40,33%. Cei care şi-au constituit un depozit lunar în lei şi-au suplimentat valoarea reală a sumei investite, exprimate în euro, cu maxim 2,87%. Cea mai bună dobîndă lunară pentru depozitele în lei a fost oferită în perioada 4 februarie - 4 martie de "Finansbank" şi "Eurom Bank". Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au suplimentat ieri valoarea aces-tora, exprimată în euro, cu 1,43% datorită aprecierii leului în raport cu moneda europea-nă. Cei care au optat pentru un depozit lunar în euro ar fi avut ieri cîştigul maxim de 0,3% dacă alegeau în urmă cu o lună "Garanti Bank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb