Fondul Proprietatea a raportat un profit de 607 milioane lei pentru luna mai

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 18 iunie 2012

Fondul Proprietatea (FP) a raportat pentru luna mai un profit de 607 milioane lei (136 milioane euro), mult peste câştigul bugetat pentru întregul an, de 442,5 milioane lei.

Fondul a înregistrat pierderi în ultimele două luni consecutiv, astfel că la finalul lunii aprilie avea un rezultat negativ de 3,6 milioane lei.

Activul net al Fondului a crescut în luna mai cu 1%, la 15,67 miliarde lei (3,5 miliarde euro), de la 15,521 miliarde lei în luna aprilie.

Astfel, în luna mai, valoarea activului net pe acţiune a urcat de la 1,1572 lei la 1,1688 lei, potrivit unui raport transmis, vineri, de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

La finalul lunii mai, Fondul avea plasamente de 139 milioane lei în titluri de stat, aprope de nivelul de la sfârşitul lunii aprilie, de 138,3 milioane lei.

Depozitele bancare au coborât de la 334,6 milioane lei la 331 milioane lei.

Valoarea acţiunilor deţinute la companii nelis-tate a cescut cu 2,1%, de la 9,358 miliarde lei la 9,742 miliarde lei.

În funcţie de sectoare, segmentul "petrol şi gaze" are cea mai mare pondere, de 35,01%, urmat de "utilităţi electricitate: producţie", care reprezintă 31,01%. Sectorul "utilităţi electricitate & gaz: transport, distribuţie, furnizare" are o pondere de 20,59%, iar participaţiile la bănci însumează 2,97%.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au rămas pe primul loc în topul deţinerilor, cu o pondere de 25,29% din activ, fiind urmate de participaţia la Hidroelectrica - 20,98%. Pe poziţia a treia figurează participaţia la Romgaz - 9,17%.

La finalul lunii mai, acţionarii instituţionali străini deţineau 47,99% din Fond. Cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea este fondul american de hedging Elliott Associates, care, la finalul lunii martie, deţinea indirect 13,91% din acţiuni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta ca sa mai sfiraie sfiraita cu ceva procese . Numai ca nu mor caii cand vor catele. Asta , sfiraiala este un animal turbat, si orice animal turbat trebuie omorat prin inpuscare sau eutanasiere. Sa o intrebam cum vrea/ Ar trebui ca inainte de admiterea la examenul de bar (avocatura) se se ceara un examen psihiatru. Asa ar putea curatita de bolnavi psihic aceasta breasla.

    Informatia ziarului Bursa este corecta in fara intentia de a fi tendentios, spre deosebire de Ziarul Financiar, care da un titlu dezinformant ex: FP RAPOTEAZA UN PROFIT DE 607 MIL.LEI PE HARTIE" Ori profitul este real prin raportarea dividendelor dela Petrom pe anul 2011. Asa ca rusine ziarului financiar care a devenit unealta uselisto- felixista.

    Se pare ca ZF a scris ca FP a obtinut profit doar pe hartie iar Bursa nu a scris asta.Cam ciudat?Oricum este un profit de vis.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb