FONDUL PROPRIETATEA - DOI ANI DE LA LISTARE Calendar

-
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 24 ianuarie 2013

Calendar

25 ianuarie 2012

La un an de la listare, acţiunile "Fondului Proprietatea" se tranzacţionează la un dis-count de 60% faţă de activul net unitar (VUAN). Cu toate acestea, Mark Mobius, preşedintele executiv "Templeton Emerging Markets Group", speră ca, pe viitor, acest discount să fie redus, ba chiar ca, într-o zi, preţul să depăşească VUAN.

26 ianuarie 2012

Cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), Manchester Securities Corp., deţinut de fondul american Elliott, a cumpărat un pachet de 0,96% din acţiunile FP, printr-o tranzacţie însumând 63,12 milioane de lei.

1 februarie 2012

Societatea de Furnizare şi Dis-tribuţie a Energiei Electrice "Electrica" SA va vinde, prin intermediul bursei, pachete de 15% din capitalurile sociale aferente fiecăreia dintre cele trei filiale de distribuţie a electricităţii, potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), care aprobă strategia de privatizare a companiei de stat. Până în prezent, acest lucru nu s-a întâmplat.

14 februarie 2012

Sorin - Mihai Mîndruţescu a fost ales Pre-şedinte al Comitetului Reprezentanţilor în cadrul şedinţei Comitetului Reprezentanţilor Fondul Proprietatea ca urmare a demisiei lui Bogdan - Alexandru Drăgoi din funcţia de membru.

15 februarie 2012

Un dividend de 0,038 lei/acţiune, în creştere cu 21% faţă de anul trecut, este propunerea pe care o face administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton.

16 februarie 2012

Fondul american de hedging Elliottt Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), propune ca Franklin Templeton să vândă din activele Fondului Proprietatea şi banii obţinuţi să fie distribuiţi acţionarilor, iar administratorul să primească şi un comision suplimentar de 1,5% din sumele încasate.

9 martie 2012

"City of London Investment Management Limited (CLIM)", care deţine 8,5% din acţiunile Fondului Proprietatea (FP), a anunţat că sprijină schimbarea propusă cu privire la contractul de administrare încheiat între FP şi "Franklin Templeton".

16 martie 2012

"Franklin Templeton" propune acţionarilor să decidă asupra unui nou program de răscumpărare a 8% din titlurile Fondului Proprietatea, în adunarea generală din 25 aprilie. Acţiunile ar urma să fie răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,2 lei/acţiune şi 1,5 lei/acţiune.

27 martie 2012

Guvernul a decis să înceapă procedurile de listare la bursă a unor pachete de câte 15% din acţiunile deţinute la Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Electrica Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Distribuţie Muntenia Nord.

4 aprilie 2012

Acţionarii FP au aprobat modificarea contractului de administrare în sensul revizuirii comisionului încasat de Franklin Templeton (FT). Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat listarea, în principiu, a FP pe Bursa din Varşovia.

9 aprilie 2012

Cel mai mare acţionar persoană fizică al Fondului Proprietatea, Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industriaş Nicolae Malaxa, a continuat să vândă în luna martie acţiuni FP, pentru care a încasat circa 17,4 milioane lei (aproximativ 4 milioane euro).

13 aprilie 2012

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat pierderi de 2,7 milioane lei în luna martie, astfel că a încheiat primul trimestru cu un rezultat negativ de 1,5 milioane lei, faţă de un profit de 14 milioane lei în primele trei luni ale anului precedent.

25 aprilie 2012

Investitorii străini au venit în România să vadă, la faţa locului, ce are în portofoliu Fondul Proprietatea, mai ales că, la începutul lunii, acţionarii săi au cerut urgentarea lichidării participaţiilor.

Franklin Templeton a organizat "Spring 2012 Analyst and Investor Day" şi i-a dus pe străini la Complexul Energetic Craiova, la Porţile de Fier (Hidroelectrica) şi la Nuclearelectrica.

17 mai 2012

Fondul Proprietatea a convocat acţionarii, pe 27 iunie, să decidă listarea la Varşovia şi reevaluarea participaţiilor la societăţi nelistate.

iunie 2012

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat admiterea şi introducerea acţiunilor emise de Fondul Proprietatea la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Varşovia şi înregistrarea la Depozitarul Central al Valorilor Mobiliare din Polonia.

30 iunie 2012

Ludwik Sobolewski, preşedintele Bursei din Varşovia (n.r. pe 17 ianuarie 2013, Sobolewski a fost concediat) a avut, mai multe întâlniri cu reprezentanţii BVB, dar şi ai Guvernului, la Bucureşti în care s-a discutat despre programul de privatizări ale companiilor româneşti de stat şi despre listarea secundară a Fondului Proprietatea.

31 august 2012

Compania "Manchester Securities Corp.", controlată de fondul american de hedging "Elliott Associates", a cumpărat, în ultimele două luni, 56.894.100 acţiuni ale "Fondului Proprietatea" (FP), echivalentul a 0,41% din capitalul social al fondului.

Aceste tranzacţii de cumpărare vin după ce compania vânduse, pe 19 iunie, 709.400 acţiuni FP, cu o zi înainte ca Tribunalul Bucureşti să deschidă procedura de insolvenţă în cadrul "Hidroelectrica". Insolvenţa companiei a determinat înregistrarea pachetului de 20% din acţiunile "Hidroelectrica", deţinut de FP, la valoarea zero. Astfel, activul net al "Fondului Proprietatea" a scăzut cu 3.288.710.000 lei.

10 septembrie 2012

Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a declarat că listarea Fondului Proprietatea la Bursa din Varşovia, aprobată de acţionari, este blocată de CNVM. Listarea secundară depinde de conexiunea dintre Depozitarul Central şi KDPW, instituţia similară din Polonia. Potrivit lui Grzegorz Konieczny, ar mai fi necesare câteva modificări în două reglementări CNVM şi în regulamentul Depozitarului.

13 septembrie 2012

Fondul Proprietatea anunţă că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins irevocabil recursul Fondului în dosarul privind donaţia pe care Romgaz a făcut-o bugetului de stat.

Ministerul Economiei, care deţine 85% din acţiunile Romgaz, a decis în AGA din 30 noiembrie 2010, realizarea unei donaţii de 400 milioane lei către bugetul statului, având ca bază legală o hotărâre de guvern.

În calitate de acţionar minoritar al Romgaz, cu o participaţie de 15%, Fondul Proprietatea a votat împotriva acordării donaţiei şi a decis să ia măsuri legale împotriva acesteia, invocând protejarea drepturilor acţionarilor FP.

24 septembrie 2012

The Royal Bank of Scotland a ajuns să deţină 5,24% din acţiunile Fondului Proprietatea.

10 octombrie 2012

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea unei hotărâri AGA a Fondului din septembrie 2010 prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator. Decizia este irevocabilă.

Curtea a menţinut, astfel, decizia Tribunalului Bucureşti, din 21 decembrie 2011, care a constatat nulitatea absolută a hotărârilor AGA Fondului Proprietatea din data de 6 septembrie 2010.

16 octombrie 2012

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat pentru primele nouă luni din acest an un profit de 574,55 milioane lei, în creştere cu 7,3% faţă de cel raportat pentru septembrie 2011, de 535,29 milioane lei.

22 noiembrie 2012

Franklin Templeton Investment Management Limited (FTIML) UK anunţă că a avut loc cea de-a treia ediţie a Zilelor Analiştilor şi Investitorilor.

Scopul principal al acestui eveniment a fost acela de a permite investitorilor instituţionali, locali şi străini, şi analiştilor interesaţi de Fondul Proprietatea (FP), să beneficieze de o perspectivă aprofundată asupra acestuia, a strategiei de investiţii şi a companiilor din portofoliu.

26 noiembrie 2012

Acţionarii Fondului Proprietatea (simbol FP) au votat pentru împuternicirea "Franklin Templeton (FT)" în vederea pregătirii listării secundare a Fondului pe Bursa de Valori din Varşovia.

30 noiembrie 2012

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) redactează un proiect de regulament prin care Fondul Proprietatea (FP) să poată distribui dividende, în 2013, dacă activul net pe acţiune va depăşi valoarea nominală, de 1 leu.

5 decembrie 2012

Statul Român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, Guvernul României şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, este chemat de avocatul Ioana Sfîrăială într-un proces cu Fondul Proprietatea.

Ioana Sfîrăială solicitase instanţei să convoace AGA FP pentru discutarea unor documente care urmau să fie prezentate de fosta conducere a FP.

21 decembrie 2012

Acţiunile companiilor din portofoliul Fondului Proprietatea (FP) sau al societăţilor de investiţii financiare (SIF), care se află în insolvenţă sau reorganizare, vor putea fi incluse în activul net la valoarea stabilită de un evaluator independent, prin utilizarea unor metode conforme cu Standardele Internaţionale de Evaluare, potrivit unor decizii ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

8 ianuarie 2013

Grzegorz Konieczny, vicepreşedintele executiv al Franklin Templeton, a declarat: "Profit pentru acţionari, strategia Fondului Proprietatea în 2013".

15 ianuarie 2013

Reevaluarea Hidroelectrica a urcat valoarea unitară a activului net al Fondului Proprietatea (FP) la 1,13 lei, la sfârşitul anului trecut, depăşind astfel valoarea nominală, ceea ce va permite distribuirea de dividende.

În 2012, Fondul Proprietatea a avut un profit net de 567 milioane lei, cu 4,25% mai ridicat decât cel de 543,8 milioane lei, din 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb