Fonduri de aproape patru milioane de euro pentru pasajul peste calea ferată din sudul Timişoarei

Eugen Chiosa
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 24 septembrie 2007

Fonduri de aproape patru milioane de euro pentru pasajul peste calea ferată din sudul Timişoarei

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, i-a cerut ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, alocarea a şase milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru reabilitarea unui pasaj din sudul Timişoarei. Acesta este deosebit de important pentru oraş şi judeţ pentru că este singura legătură rutieră spre Serbia şi reprezintă o investiţie totală de 12 milioane de lei (circa 3,6 milioane de euro). "Lucrăm la un memoriu pe care-l vom trimite prin Prefectură la Guvern pentru promovarea unei Hotărâri de Guvern prin care din Fondul de rezervă al Guvernului să se aloce o sumă de bani complementară la ceea ce poate da oraşul pentru reabilitarea pasajului", a spus primarul Ciuhandu.

Primăria Timişoara a alocat un buget de şase milioane de lei pentru reabilitarea pasajului peste calea ferată din sudul oraşului, construit în anul 1970 şi dimensionat la traficul existent în urmă cu 37 de ani. Pasajul necesită o reabilitare totală şi trebuie întărită structura de rezistenţă. Obiectivul nu poate fi demolat şi reconstruit pentru că nu poate fi închis traficul, pasajul fiind sigura cale de acest la drumul naţional care face legătura cu punctul de frontieră Moraviţa.

Gheorghe Ciuhandu a declarat că reabilitarea pasajului este urgentă, iar pentru finalizarea lucrărilor ar fi necesare încă şase milioane de lei. "Pasajul este singura legătură spre Serbia, se va intensifica traficul internaţional şi vor spori legăturile economice cu această ţară. Reabilitarea este o urgenţă", a subliniat domnia sa.

Pentru desemnarea constructorului s-a organizat licitaţia şi se aşteaptă rezolvarea contestaţiilor depuse. Reabilitarea ar trebui finalizată în circa 14 luni de la începerea lucrărilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb