FONDURI EUROPENE:  Guvernul va garanta şi anul viitor proiecte în limita a 300 milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 6 decembrie 2010

Creditele contractate de autorităţile locale pentru cofinanţarea proiectelor europene vor fi garantate şi anul viitor în limita a 300 milioane de euro, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, prin care este inclus şi turismul în aria domeniilor care pot beneficia de astfel de împrumuturi.

"Având în vedere dificultăţile pe care le întâmpină categoriile de beneficiari ai proiectelor finanţate din instrumente structurale/programul ISPA în contractarea împrumuturilor pentru asigurarea necesarului de finanţare pentru diverse cheltuieli pentru implementarea proiectelor, domeniul de aplicabilitate al Programului de sprijin (...) a fost extins prin introducerea posibilităţii acordării de garanţii de către stat, prin FNGCIMM, şi pentru proiectele co-finanţate prin programul ex-ISPA şi cele desfăşurate în infrastructura de turism ce nu intră sub incidenţa ajutorului de stat", se arată în proiectul care modifică normele de implementare a pro-gramului, citat de Mediafax.

În cazul proiectelor de promovare a infrastructurii de turism care au şi o componentă de ajutor de stat, împrumutul pentru care se solicită garanţia nu poate depăşi 15% din valoarea totală a componentei de proiect care nu intră sub incidenţa ajutorului de stat.

Totodată, dacă se solicită acordarea celui de-al doilea împrumut, beneficiarul trebuie să fi îndeplinit toate obligaţiile din primul contract de credit pentru care a primit garanţie, scadentă până la data solicitării celui de-al doilea împrumut.

O altă modificare vizează posibilitatea obţinerii acordului de principiu pentru garanţie doar prin prezentarea notificării de aprobare a proiectului, înainte de semnarea contractului de finanţare.

Proiectul stabileşte că suma maximă care poate fi acordată pentru garanţii este identică cu cea acordată şi în acest an, respectiv 300 milioane de lei.

Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de fonduri structurale, pentru domenii economice prioritare, finanţate din fondurile Uniunii Europene alocate României, a devenit funcţional în luna martie a acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb