"Ford" aşteaptă stabilizarea pieţei auto din Rusia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iulie 2015

"Ford" aşteaptă stabilizarea pieţei auto din Rusia

Piaţa auto din Rusia s-ar putea stabiliza în semestrul al doilea din acest an, oprind declinul accentuat al vânzărilor cauzat de dificultăţile economice, a apreciat Ted Cannis, directorul general al "Ford Sollers", societatea mixtă înfiinţată în 2011 de producătorul auto american "Ford" şi grupul rus "Sollers", transmite Reuters, conform Agerpres.

"Piaţa se va stabiliza, dar va fi o stabilizare foarte fragilă. Cred că vânzările din iulie şi august vor fi mai slabe decât în iunie, dar sper că situaţia se va îmbunătăţi în toamnă, deoarece inflaţia încetineşte", a declarat Ted Cannis într-un interviu acordat publicaţiei ruse Vedomosti.

Cannis a explicat că decizia "Ford" luată în aprilie, de a prelua controlul asupra "Ford Sollers", care a înregistrat în 2014 pierderi nete de 5,5 miliarde de ruble, a fost luată pentru reducerea expunerii societăţii mixte la deprecierea rublei şi la dificultăţile cu care se confruntă economia Rusiei.

În Rusia, "Ford Sollers" are două fabrici, unde sunt produse modelele Kuga, Explorer, S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Custom, Focus şi Mondeo.

Conform datelor publicate recent de Asociaţia Întreprinzătorilor Europeni (AEB), vânzările de maşini şi vehicule comerciale uşoare au scăzut cu 30% în iunie, pe piaţa rusă, aceasta fiind a şasea lună de declin, pe fondul problemelor cu care se confruntă economia şi al deprecierii rublei.

Livrările auto s-ar putea contracta anul acesta cu 36%, la 1,55 milioane de unităţi, după un declin de 10% în 2014, conform estimărilor AEB. Declinul economiei şi deprecierea rublei au determinat producătorii auto să-şi diminueze producţia, să ofere reduceri sau să scadă preţurile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb