FORUMUL JUDECĂTORILOR DIN ROMÂNIA: Mai mult de jumătate dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

A.I.G.
Consultanţă juridică / 11 decembrie 2019

Mai mult de jumătate dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie

Asociaţia Forumul Judecătorilor din ţara noastră a mai centralizat peste 1.800 de voturi exprimate de magistraţi în adunările generale, iar rezultatele arată că 83.14% dintre magistraţi s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, potrivit News.ro.

De asemenea, 84,98% din numărul adunărilor generale de la instanţe şi parchete au votat pentru abrogarea totală a normelor juridice care reglementează activitatea Secţiei.

Asociaţia Forumul Judecătorilor, a transmis: "Din 2.984 magistraţi care au votat şi ale căror voturi au fost numărate, 83.14% s-au pronunţat pentru desfiinţarea SIIJ, 8.71% pentru menţinerea SIIJ, iar 8.14% pentru amendarea (abrogarea parţială, modificarea sau completarea) normelor juridice care reglementează activitatea structurii de parchet menţionate".

Sursa citată a precizat că, în ceea ce priveşte votul exprimat pe fiecare adunare generală, din 333 de adunări generale ale judecătorilor şi procurorilor contabilizate (106 instanţe şi 227 parchete), 283 (93 de instanţe, 190 de parchete) "s-au pronunţat în unanimitate sau în majoritate pentru abrogarea totală a normelor juridice care reglementează activitatea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi revenirea la competenţele partajate ale structurilor de parchet existente anterior modificărilor legislative prin care a fost creată".

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România va continua centralizarea voturilor, urmând a publica rezultatele definitive în zilele următoare, cu privire la toate aspectele supuse consultării magistraţilor.

Subiectele în legătură cu care s-au pronunţat magistraţii sunt:

1. schema de pensionare anticipată a magistraţilor, prevăzută prin art. 82 alin. (3) din Legea nr. 303/2004, înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani, cu o vechime între 20 şi 25 de ani numai în funcţiile prevăzute de judecător, procuror şi magistrat-asistent de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecător şi magistrat-asistent de la Curtea Constituţională

2. trecerea la complete de 3 judecători în apel - modificarea prevăzută la art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004

3. noul ciclu temporal de 4 ani de formare iniţială la Institutul Naţional al Magistraturii - modificarea prevăzută la art. 15-16 din Legea nr. 304/2004;

4. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie - modificările prevăzute la art. 881 şi urm. din Legea nr. 304/2004, precum şi ordonanţele de urgenţă corespunzătoare.

Primele trei aspecte vizate de consultarea magistraţilor fac obiectul asumării răspunderii Guvernului.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cine vrea răspundere, monitorizare de șef ,, CORECT " în viață ??? După???

    De ce nu întrebați și pușcăriașii dacă vor desființarea penitenciarelor?

    Adica cum este la vointa justitei sau a legiuitorului? In ce tara traim? Fara responsabilitate!!!!!!! Rusinica din partea celor care sug sangele poporului vorba lui nea Iancu.

    Sunt profitori si nesimtiti.A fost corecta judecatoarea care a dat proprietatile nazistilor Asociatiei germanilor?Ce sanctiune a primit?Vreti numai felicitari si pentru afacerile murdare.

    Jumatate din magistrati? Asa multi securisti sunt in justitia romana?

    Printre primele actiuni sau poate chiar cea mai importanta actiune,intreprinsa de NOUA Sectie de Investigare a Justitiei a fost cazul TRECERI Dosarului Tel Drum -Dragnea de la DNA la SIIJ.

    Ce parere aveti ?? Cu ce scop a fost infiintata aceasta onorata SIIJ ?? 

    1. tot eu va dau raspunsul "De a apara POLITICUL de coruptie......este clar.nu ?? PS. Din nefericire a fost o lipsa de tactica a noi SIIJ,trebuia sa inceapa cu alte cazuri... Va mai aduceti aminte si cazul Kovesi...dosar instrumentat pe baza acuzatiilor facute de marele inculpat Ghita, care traieste mult si bine din bani publici in Serbia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb