Fost ministru rus al Economiei, condamnat la opt ani de închisoare

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2017

Fost ministru rus al Economiei, condamnat la opt ani de închisoare

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, vineri, pe fostul ministru al Economiei, Alexei Uliukaev, la o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat că a cerut o mită de două milioane de dolari de la directorul general al companiei petroliere Rosneft, Igor Secin, informează AFP şi Reuters, conform Agerpres.

De asemenea, tribunalul a decis că Uliukaev trebuie să plătească o amendă de peste 130 de milioane de ruble (aproximativ 1,9 milioane de euro sau 2,2 milioane de dolari) şi i-a retras dreptul de a deţine funcţii publice.

Fostul ministru, care şi-a anunţat intenţia de a face recurs, a fost găsit vinovat pentru că "a primit mită în perioada în care exercita o funcţie oficială", a declarat preşedintele completului de judecată, Larisa Semionova, care a pronunţat verdictul.

Anterior, Parchetul a cerut o pedeapsă de 10 ani de închisoare în regim sever şi o amendă de 500 de milioane de ruble (aproximativ 7 milioane de euro) pentru Uliukaev. Ministru al Economiei în perioada 2013 - 2016, Alexei Uliukaev, 61 de ani, a fost acuzat că a încercat să obţină o sumă de două milioane de dolari de la Igor Secin, directorul grupului petrolier de stat Rosneft, în schimbul unei decizii prin care să i se permită companiei să preia Bashneft, o altă companie petrolieră controlată de statul rus.

Alexei Uliukaev a dezminţit acuzaţiile şi a susţinut că procesul este o înscenare a lui Igor Secin, unul dintre apropiaţii lui Vladimir Putin.

Uliukaev a fost arestat la data de 14 noiembrie 2016, în momentul în care ieşea din sediul companiei Rosneft. Ofiţerii serviciului federal de securitate FSB au găsit în maşina lui Uliukaev o geantă care conţinea două milioane de dolari în numerar.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb