Fost preşedinte al CJ Timiş, audiat la DNA pentru finanţarea echipei Poli Timişoara

Elena Deacu
Anticorupţie / 20 aprilie 2015

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost chemat la DNA pentru a fi audiat în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara din epoca Marian Iancu.

Conform pressalert.ro, urmează să fie audiaţi, printre alţii, fostul secretar al Consiliului Judeţean Timiş, Petrişor Nădăştean, fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu şi actualul secretar al municipiului, Ioan Cojocari.

Potrivit sursei citate, Constantin Ostaficiuc a fost pus oficial sub acuzare pentru abuz în serviciu.

Curtea de Conturi a stabilit că în timpul mandatului pedelistului Constantin Ostaficiuc "la Consiliul Judeţean Timiş s-au decontat prime acordate pentru performanţe sportive deosebite, pentru anul competiţional 2010 -2011.

Verificările de la Consiliul Judeţean Timiş au scos la iveală faptul că deşi în 2010 clubul de fotbal avea datorii pentru că nu şi-a plătit facturile pentru întreţinerea stadionului şi utilităţile a continuat să primească bani publici, chiar dacă "protocolul de colaborare" permitea instituţiei să întrerupă finanţarea. Ba mai mult, o parte din datorii au fost plătite "paradoxal din sume alocate tot de Consiliul Judeţean Timiş în baza protocolului cu şi pentru SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara&Invest SA".

Concluzia auditorilor a fost că banii au fost deturnaţi de la scopul alocat iniţial de CJ Timiş şi "au determinat o pagubă adusă indirect bugetului de stat la nivelul plăţilor efectuate de 9.950.000 lei, având în vedere că această societate înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, iar acest buget a acordat bugetului judeţean Timiş fonduri pentru echilibrare în vederea finanţării propriilor obiective".

Acesta este cel de-al doilea dosar în care Ostaficiuc este anchetat penal, după cel în care este cercetat pentru închirierea spaţiilor de la aeroportul din Timişoara şi parcela de teren concesionată firmei familiei sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb