FOST VICEPRIMAR AL SLATINEI: "Scrisoarea cu aşa-zisele mele acuzaţii faţă de Vâlcov este o minciună"

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 30 martie 2015

Scrisoarea deschisă apărută recent în presă în care Dan Bălăşescu (fost viceprimar democrat-liberal de Slatina) l-ar fi acuzat de corupţie pe fostul primar PDL Darius Vâlcov este "o minciună", ne-a declarat, în urmă cu puţin timp, domnul Bălăşescu, ţinând să precizeze că a depus o plângere penală, dar nu a primit răspuns.

Dan Bălăşescu ne-a explicat: "Scrisoarea deschisă a apărut în presă în 2011 şi văd că a fost reluată acum. Toată scrisoarea, cu aşa-zisele mele acuzaţii faţă de Darius Vâlcov, este o minciună. Am depus o plângere penală atunci, în 2011, dar încă nu am primit niciun răspuns privind autorii acelui text".

În decembrie 2011, mass media relatau că edilii de atunci ai Slatinei Darius Vâlcov şi Dan Bălăşescu au denunţat, într-o conferinţă de presă, caracterul fals al scrisorii deschise, precizând că au făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina pentru fals, uz de fals şi denunţare calomnioasă. Tot atunci, Bălăşescu îl acuza pe omul de afaceri Doru Mitrache că s-ar fi aflat în spatele documentului apărut în presă.

În acel moment, viceprimarul declara: "Totul este o invenţie ordinară. Toate câte sunt scrise în acel material care nu-mi aparţine sunt nişte minciuni ordinare. Totul este o tentativă de şantaj pusă la cale de Doru Mitrache, patronul firmei Elcomex SRL, cu facilitarea unor aşa-zişi jurnalişti care, la umbra anonimatului, sunt complici ai unui personaj de cea mai joasă speţă. Nu voi ceda niciodată unor astfel de măgării şi le garantez celor la care mă refer că, dupa 1 martie 2012, vor avea în mine un duşman declarat şi, totodată, un apărător al adevărului, aşa cum este el de fapt. Este incredibil cât de jos s-a ajuns, implicând un om într-o făcătură pusă la cale de o minte bolnavă şi interesată. (...) Este mai mult decât evident faptul că în spatele acestei măgării se află Doru Mitrache. Pe acelaşi site unde a apărut acel fals, se continuă atacurile la adresa Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, cu care Mitrache a avut un contract privind furnizarea hranei pentru bolnavi, contract ce expiră la 31 decembrie 2011. Coincidenţa este prea mare".

Întrebat, astăzi, de ziarul BURSA, dacă îşi menţine acuzaţiile la adresa lui Mitrache, Dan Bălăşescu a refuzat să comenteze, precizând doar că, din 2011 până în prezent, nu a avut nicio discuţie personală cu afaceristul.

Scrisoarea deschisă publicată în urmă cu aproape patru ani era adresată mai multor instituţii ale statului (Preşedinţia, Parlamentul, Parchetul General, SRI, SIE), precum şi unor ambasade străine din ţara noastră. Documentul făcea referire la numeroase apartamente şi vile de lux (pe care primarul de atunci Darius Vâlcov le-ar fi deţinut, direct sau indirect, atât în ţară, cât şi în Franţa, Elveţia şi Italia), contracte oneroase cu diverse firme (unele de stat), precum şi 10 milioane de euro în bani lichizi, ce ar fi fost zidiţi în peretele unui apartament din Elveţia. În răspunsul adresat în 2011 viceprimarului Bălăşescu, Serviciul de Informaţii Externe preciza că acuzaţiile conţinute de scrisoarea deschisă nu fac obiectul de activitate al SIE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb