Fosta tabără Arbănaşi, reabilitată cu 5 milioane de euro

Ana Felea
Miscellanea / 4 decembrie 2020

Fosta tabără Arbănaşi, reabilitată cu 5 milioane de euro

Tabără Arbănaşi, scoasă de căţiva ani din circuitul turistic şcolar şi transformată la începutul pandemiei în centru de carantină pentru suspecţii COVID-19 întorşi din zonele roşii din străinătate, va fi reabilitată.

Anunţul a fost făcut, printr-un comunicat de presă de Gabriel Avămescu, liderul PNL Buzău.

Domnia sa a declarat: "Tabăra Arbănaşi, una dintre cele mai mari şi mai frumoase tabere şcolare din România, va fi complet reconstruită şi redată circuitului turistic şcolar. Lipsa interesului guvernelor anterioare au adus Tabăra Arbănaşi într-un stadiu de degradare avansat. Astfel, costul prezumat al acestor intervenţii, respectiv dezafectare, consolidare, reparaţii, depăşeşte substanţial valoarea de investiţie, soluţia fiind scoaterea din uz a tuturor corpurilor şi, implicit, demolarea".

Pentru îndeplinirea obiectivului "Demolare şi construire ansamblu de clădiri şi racordare utilităţi la Centrul de agrement Arbănaşi" va fi investită suma de 4.777.000 euro (fără TVA).

Astfel, vor fi construite 16 unităţi de cazare, un spaţiu destinat servirii mesei, dotat cu echipamente şi utilaje gastronomice tip linie autoservire, scaune şi mese.

Tabăra de la Arbănaşi va avea şi un cabinet medical, dar şi un centru de analiză a biodiversităţii, sală multifuncţională cu arce şi panouri modulare prefabricate din lemn, în care să se poată desfăşura activităţi precum workshop-uri, antrenamente de prim ajutor.

Obiectivul va beneficia şi de un centru de astronomie şi observare a cerului, spaţii de recreere, pentru odihnă, prevăzute cu mobilier urban, spaţii de joacă, perete pentru căţărări, piste pentru biciclişti şi skateboard, poligon şi zonă de antrenament pentru paintball, airsoft şi tir cu arcul (cu dotările aferente).

Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi a fost inclus pe lista obiectivelor ce vor fi finanţate anului viitor prin Compania Naţională de Investiţii din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Adica jaf de banii aia!

    Alo curtea de conturi... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb