FOŞTII ALEŞI AI NEAMULUI NU RENUNŢĂ Pensia specială - un drept revendicat de membrii marcanţi ai clasei politice

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2021

UPDATE, 23 iunie, ora 9:00:

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au declinat soluţionarea cauzei către Curtea de Appel Bucureşti.

În hotărârea pronunţată de judecătorii Tribunalului Bucureşti se arată:

"Tip soluţie: Declină soluţionarea cauzei

Soluţia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bucureşti - Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Bucureşti - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată astăzi 22.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei".

Soarta pensiilor speciale ale foştilor parlamentari care au contestat legea prin care actualul Legislativ a decis eliminarea acestor venituri pentru senatori şi deputaţi ar putea să ajungă pe rolul Curţii de Apel Bucureşti. La termenul de ieri, la Tribunalului Bucureşti a fost invocată lipsa de competenţă materială privind soluţionarea acestei speţe, iar instanţa a rămas în pronunţare.

Pe lista contestatarilor legii de abrogare a pensiilor speciale a parlamentarilor, în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti sunt incluse 71 de persoane. Printre contestatari se numără foşti parlamentari din toată clasa politică: Vasile Blaga, Octav Cozmâncă, Victor Boştinaru, Corneliu Ciontu, Ion Coja, Daniela Crăsnaru, Cătălin Croitoru, Alexandru Feldman, Şerban Mihăilescu, Norica Nicolai, Aurel Pană, Mădălin Voicu, Nicolae Văcăroiu, Adrian Severin, Alexandru Sassu, Ilie Sârbu, Dan Radu Ruşanu, Cristian Rădulescu, Silviu Prigoană, Ristea Priboi, Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, Dan Mircea Popescu, Tudor Marcu şi Ion Honcescu.

Acestora li se alătură, la diferite instanţe din ţară care judecă speţe asemănătoare, foştii parlamentari Petre Daea, Nicolae Bacalbaşa, Anghel Stanciu, Doru Ioan Tărăcilă, Victor Paul Dobre, Gabriel Oprea, Puiu Haşotti şi Ion Ariton.

La termenul de ieri, reprezentantul casei de avocatură la care au apelat cei 71 de foşti parlamentari a precizat că "pensia parlamentară este mai mică decât o pensie medie normală".

Arătăm că 827 de foşti senatori şi deputaţi au beneficiat de pensii speciale al căror impact bugetar lunar a fost de aproximativ un milion de euro (4.748.547 lei). Pensia medie a unui fost parlamentar era de 5741 de lei. Defalcat pe Camere, cei mai mulţi pensionari speciali au fost de la Camera Deputaţilor - 574, ale căror pensii totalizau 3.204.711 lei pe lună. Restul de 253 pensionari speciali erau din rândurile foştilor senatori, iar suma alocată lunar pentru aceştia se ridica la 1.543.836 lei.

Menţionăm că un fost parlamentar primea minimum 2131 de lei pe lună pentru doar patru ani petrecuţi în forul legislativ. Cei care au avut de la trei mandate în sus, adică minimum 12 ani petrecuţi în Parlament, au încasat 14.827 de lei pe lună.

Parlamentarii au decis, în 17 februarie 2021, eliminarea pensiilor speciale ale deputaţilor şi senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, fiind înregistrate 357 de voturi pentru şi niciun vot împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR, care au fost prezenţi în sală, nu au votat.

Parlamentarii au adoptat atunci iniţiativa depusă de PSD, pe care au completat-o cu câteva amendamente, dintre care unul prevede încetarea plăţii inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor aflate în în vigoare. Din această cauză, aproape 200 de foşti deputaţi şi senatori au decis să conteste în instanţele din ţară respectivul act normativ.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. dragutii s-au invat cu mult si acuma la tataie fundul?

    pentru 4-8 ani de "truda" pentru binele neamului lor (nu al romanilor) trebuie sa-i onoram si cu pensii speciale???!!! 

    iar unul care munceste 40 de ani cu ce suma se pensioneaza? 

    2 lei si o guma de mestecat! 

    NU_I asa alesilor mareti??? 

    v a interesat si atunci si acuma de acesti oameni!!!???

    niciodata!!! 

    Incredibil ce mizerii de oameni!

    Vor tot ! Nici macar nu pun problema unei eventuale reduceri! Proști suntem noi că nu-i punem să dea banii înapoi pentru pensii nemeritate !

    Adică ei se unesc iar noi nu ! 

    Pensiile speciale = furt de la generațiile actuale și viitoare. Sa dea banii înapoi.

    MERGE : DAR DE CE PREA SPECIALĂ CĂ NE -AU ADUS ÎN PUNCTUL CRITIC .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb