Fostul director general al CN APM Constanţa, urmărit penal de DNA

M.D
Anticorupţie / 22 martie 2018

Fostul director general al CN APM Constanţa, urmărit penal de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Constanţa, au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Popa Aurelian Andrei care a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

La data faptei, acesta deţinea funcţia de director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime S.A. (C.N. A.P.M. S.A.) Constanţa.

"La data de 18 martie 2011, suspectul Popa Aurelian Andrei a îndeplinit, cu încălcarea legii, un act legat de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia de director general al C.N. A.P.M. S.A., în sensul că a cumpărat pentru companie un teren situat în extravilanul comunei Agigea, fără a avea mandat în acest sens şi la un preţ mult mai mare decât valoarea comercială reală", se arată în comunicat.

Prin această acţiune, suspectul a provocat companiei la conducerea cărei se afla un prejudiciu în valoare de 1.761.160, 84 lei, reprezentând preţul terenului achiziţionat în modalitatea mai sus menţionată, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite pentru vânzătorului terenului.

Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

"Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au mai declarat procurorii DNA.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb