Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut

S.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 7 noiembrie 2016

Sorin Blejnar

Sorin Blejnar

Actualizare 16:40

După ce a fost audiat timp de câteva ore la DNA Ploieşti într-un nou dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut de procurori, transmite Digi24.ro.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Blejnar este suspectat că a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice pe care o conducea.

"Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca aceştia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", potrivit unui comunicat al DNA remis redacţiei.

Lui Sorin Blejnar i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, urmând să fie prezentat marţi la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(L.B.)

------

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar s-a prezentat în această dimineaţă la DNA Ploieşti, transmit televiziunile de ştiri.

Acesta a fost adus cu mandat.

Fostul preşedinte al ANAF nu a făcut declaraţii înainte să intre la audieri.

Potrivit Digi 24, Sorin Blejnar va fi audiat într-un nou dosar de corupţie. Potrivit surselor televiziunii citate, el are calitatea de suspect şi i se va aduce la cunoştinţă faptul că va fi acuzat de trafic de influenţă. Procurorii spun că el ar fi încheiat cu instituţia pe care a condus-o un contract din care ar fi primit 20%, adică suma de 13 milioane de lei.

Este prima dată când Sorin Blejnar este audiat la DNA Ploieşti.

Sorin Blejnar a fost condamnat, la începutul lunii iunie, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina", în care este acuzat alături de soţii Radu şi Diana Nemeş de complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat. Decizia nu este definitivă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. El Capitan of pâmpși e vizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb