FOTBAL ÎN LIVING: Campionii tribunelor

Dan Nicolaie
Sport #Euro 2012 / 15 iunie 2012

FOTBAL ÎN LIVING: Campionii tribunelor

Cum iubitorul de fotbal autohton are naturelul simţitor, mi-am propus să critic mai puţin şi să laud mai mult. Aş fi zis ceva de Baloteli, dar pentru că am supărat mai mulţi prieteni cu Ronaldo - Păunul, iar Uniunea Europeană este foarte grijulie cu diversele minorităţi ale continentului, îmi mestec gândurile şi le păstrez pentru toamna viitoare când voi putea să le pun liniştit la murat. Trei părţi apă, una oţet, sare cât cuprinde. Italia are doar două puncte din două meciuri, dar nicidecum nu e o murătură. E clar că această echipă naţională este căzută iremediabil sub blestemul egalurilor. Joacă odios, cu apărare totală şi antijoc perfect, obţine un egal, joacă spectaculos, generos, ofensiv, se alege cu un punct. Aş face câteva calcule, dar nu mai pot cu calculele, comentatorii noştri TV pe asta îşi bazează întregile construcţii verbale şi debitează atâtea prostii (asta e o micuţă critică, dar faptul că nu dau nume sper să mă salveze) încât o aritmetică fotbalistică executată corect nu ar mai folosi nimănui. Croaţia stă bine, chiar dacă în scurta ei istorie recentă a avut echipe cu mult mai bune.

Partida Spania - Irlanda a oferit momentul turneului. O lecţie zguduitoare despre ce însemnă civilizaţie, respect şi dragoste pentru sport. Zdrobiţi pe teren, eliminaţi de la turneul final, irlandezii din tribune au învins o întregă lume chinuită de meschinăria câştigului imediat. Uriaşul cor al alb - verzilor, care s-a auzit perfect în ultimele minute de joc a provocat un şoc tuturor celor care sunt dispuşi să se mai tulbure în faţa frumosului. Au pierdut un meci, nu e nici primul şi nici ultimul, dar au punctat decisiv la capitolul respect .

Dacă echipa naţională a României ar avea nevoie de ceva în acest moment, acest ceva nu ar fi nici un antrenor de talia lui Mourinho şi nici un jucător ca Messi, ci o galerie precum aceasta a Irlandei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fotbalul ofera astfel de momente unice, cine poate decripta adevaratele mesaje are parte de adevarate lectii de viata si de istorie.

     

    Urmariti imaginile cu fanii Irlandei

    youtube.com/watch?fe ature=player_embedded&v=mmCosY 56lRI#!

    MAI CONTEAZA SCORUL? 

    Italia a lasat de dorit , deja se intrevede o bataie pe locul 1 la penibilitate intre Ronaldo si Baloteli sau in frizuri crestate. In ceea ce ii priveste pe suporterii irlandezi nu cred ca vom ajunge vreodata sa traim astfel de momente pe un stadion din Romania. Cine iubeste sportul si competia sa ia lectii , sa le si retina si sa se bucure de spectacol.

    Poate ca UEFA ar trebui sa tina cont si de astfel de momente cand acorda locul ala bonus in cupele europene pentru fair-play. S-au obisnuit de pe vremea lui Johansson sa il dea scandinavilor in fiecare an, doar fiindca pe aia ii intereseaza mai mult schiul si hocheiul si sunt cuminti la fotbal. Nu e corect...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb