FOTBAL ÎN LIVING: Dragoste şi ură!

Dan Nicolaie
Sport #CM Fotbal 2014 / 12 iunie 2014

FOTBAL ÎN LIVING: Dragoste şi ură!

Zguduită de crize, de excese, sărăcie, meschinărie, minciună, lumea se schimbă. Din convingere sau împinşi de la spate oamenii ies în stradă, pentru a se manifesta zgomotos. Şi fotbalul, din ce în ce mai industrial, are partea sa de contestare, şi culmea acest lucru se întâmplă chiar într-o ţară care decenii la rând a trăit prin şi pentru acest fenomen sportiv. E greu de închipuit resortul care îl face pe un sărac din favelă să strige împotriva fotbalului pretinzând că vrea mai multă educaţie, dar în lumea asta s-au văzut multe, iar manipularea maselor a ajuns la un stadiu de rafinament absolut admirabil. Cum trăim în plină dictatură a minorităţilor, normal că se bucură de mai multă atenţie un om care urăşte decât un zece mii care iubesc.

În ceea ce mă priveşte povestea este aceeaşi de acum 4, 8 sau 12 ani, nu mi-am schimbat nici trecutul şi nici percepţia asupra lumii şi fotbalului. În 1982, când comunismul începuse să dea rateuri îngrozitoare, undeva în România, într-un sat din mijlocul unei câmpii pline de grâne, unde ţăranii împleteau sărăcia, un copil descoperea o lume. I-au fost necesare câteva "mâini" de cireşe, o antenă "care să prindă bulgarii" şi un cârd de pletoşi aflaţi dincolo de ecranul Snagovului alb-negru (Maradona, Socrates, Rossi, Platini) pentru a deveni fericit. Într-un deşert al speranţelor apărea o oază din care putea sorbi o dată la 4 ani. Acesta este Campionatul Mondial de Fotbal, marea sărbătoare a celor cu un număr limitat de motive de satisfacţie. Orientaţi antenele sufletului spre copilul din voi, începe fotbalul!

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In Spania / 1982/ a fost unul dintre cele mai bune mondialuri, cu cateva meciuri de referinta, Franta - Brazilia e doar unul dintre ele.

    1. Nu uita de RFG - Franta tot in Spania 82 ... si nici de prietenii bulgari sau sarbi spre ale caror televiziuni ne indreptam antenele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb