CAMPIONATUL MONDIAL Rigoarea germană s-a impus şi în fotbal

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Companii #CM Fotbal 2014 / 15 iulie 2014

Rigoarea germană s-a impus şi în fotbal

Germania este noua Campionă Mondială la fotbal. Fotbalul riguros, practicat cu seriozitate s-a impus în Brazilia, echipa antrenată de Joachim Low învingând în finală o Argentină mai europeană decât şi-ar dori fanii ei. Echilibrul finalei a fost rupt de o mică eroare şi de o execuţie personală, dar nimeni nu poate contesta supremaţia Germaniei la acest turneu final, o echipă care a îngenunchiat Portugalia lui Ronaldo, a umilit Brazilia lui Neymar (fără Neymar) şi a învins Argentina lui Messi. O adevărată demonstraţie de forţă, în care forţa grupului a subjugat toate vedetele întâlnite în ultima lună.

În Germania sute de mii de oameni au sărbătorit victoria în stradă, numai în Berlin în pieţe au ieşit 250.000 de fani ai noii campioane mondiale. Aşa cum era de aşteptat, presa germană, nemiloasă atunci când echipa pierde, a marcat cum se cuvine această imensă victorie. "1954. 1974. 1990. 2014! Germania este campioană mondială", a scris site-ul Spiegel, iar Bild a titrat: "De data asta ai reuşit. În sfârşit!". "Götze, Zeul fotbalului". "Götze, salvatorul", este titlul din Frankfurter allgemeine Zeitung, iar Neue Osnabrücker Zeitung a punctat: "Campioni mondiali! Naţionala şi-a ţinut promisiunea. Claxoanele de duminică vor creşte când echipa va ajunge la Berlin marţi". În schimb în Argentina înfrângerea a fost primită cu furie. Mii de tineri s-au manifestat violent în Buenos Aires, zeci de persoane fiind rănite în urma confruntărilor dintre forţele de ordine şi manifestanţi.

Înainte de oferirea trofeului, organizatorii au decernat şi trofeele tradiţionale. Atacantul columbian James Rodriguez este golgheterul Cupei Mondiale, cu şase reuşite, el fiind urmat de germanul Thomas Muller, cinci goluri şi Lionel Messi (Argentina), Robin Van Persie (Olanda) şi Neymar (Brazilia) cu câte patru reuşite. Portarul Germaniei, Manuel Neuer, a fost desemnat cel mai bun goalkeeper al Cupei Mondiale, ceilalţi nominalizaţi au fost Sergio Romero (Argentina) şi Keylor Navas (Costa Rica). Reprezentativa Columbiei a câştigat premiul fair-play, trofeu care se acordă echipelor calificate în fazele superioare şi care au cele mai puţine cartonaşe primite. Lumea, mai ales brazilienii, însă nu uită atacul criminal al columbianului Zuniga asupra lui Neymar, fault care putea produce o imensă tragedie. Cea mai aşteptată distincţie a stârnit şi cele mai multe semne de întrebare. Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, în calcule pentru această onoare s-au mai aflat Angel Di Maria (Argentina), Javier Mascherano (Argentina), Mats Hummels (Germania), Tony Kroos (Germania), Philipp Lahm (Germania), Thomas Müller (Germania), Neymar Silva (Brazilia), Arjen Robben (Olanda) şi James Rodriguez (Columbia). Criteriile care au dus la desemnarea lui Messi scapă foarte multor iubitori ai fotbalului. Faptul că până şi Maradona, un susţinător aprig al lui Messi, a fost surprins de această decizie spune foarte mult: "Îl iubesc pe Leo şi i-aş da şi cerul, dar e nedrept să-i dai lui premiul pentru cel mai bun fotbalist al turneului, nu l-a meritat. Acest premiu e fructul marketingului şi mi se pare nelalocul lui. L-aş fi premiat pe James Rodriguez în locul lui Messi".

Germania a confirmat aşteptările, Brazilia este marea dezamăgire, Spania, Italia, Portugalia şi Anglia au intrat şi ele la capitolul dezamăgiri, iar surprizele plăcute au fost echipele din Columbia şi Costa Rica. Chiar dacă nu au avut parte de prea multe motive de satisfacţie, brazilienii se pot mândri cu un Campionat Mondial reuşit. Următorul turneu final se va desfăşura în 2018 în Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb