FOTBAL ÎN LIVING: FOTBAL ÎN LIVING:Păunul

Dan Nicolaie
Sport #Euro 2012 / 14 iunie 2012

FOTBAL ÎN LIVING:Păunul

"Cristiano Ronaldo este cel mai bun păun pe care l-a dat fotbalul", nota ziarul Berliner Zeitung în luna aprilie. Dar ce e un păun, se poate întreba un tânăr trăit exclusiv în civilizaţia betonată a oraşului, care a mai şi lipsit de la orele de zoologie. Dex-ul ne spune ceva, dar nu tot:" Pasăre domestică mare, cu penajul masculului strălucitor, albastru-verzui şi cu coada foarte lungă, pe care o poate răsfira în formă de evantai (Pavo cristatus). Expr. A fi mândru ca un păun = a fi îngâmfat, înfumurat; a se mândri, a se îngâmfa. A se îmbrăca cu (sau în) pene de păun = a se lăuda cu meritele altuia". Suficient însă ca să înţelegem rolul lui Cristiano Ronaldo în echipa Portugaliei. A ajuns de două ori singur cu portarul şi a ratat precum un atacant mediocru din liga judeţeană. Asta contează mai puţin, echipamentul îi vine superb, părul este aranjat perfect, dinţii strălucesc, goluri să mai dea şi "salahorii" cărora le face onoare să le fie coleg. Şi au dat şi l-au salvat pentru cel puţin câteva zile, pentru că în cazul în care Portugalia nu câştiga acest meci, nu-l mai spălau toate apele oceanului în faţa pătimaşilor conaţionali. Ronaldo face parte din categoria fotbaliştilor buni care reuşesc să se concentreze doar în proximitatea maldărelor de bani livrate drept salariu, mai puţin la auzul imnului naţional. Un premiu special merită Varela, care a reuşit un gol cât o lecţie lungă despre viaţă. În final de meci, la scorul de 2-2, a primit o pasă perfectă în careu, a dat pe lângă minge de mai avea puţin şi îi sărea piciorul stâng din şold după care din inerţie s-a învârtit în jurul axei pentru ca o secundă mai târziu să şuteze perfect cu dreptul, salvând Portugalia de la un dezastru nemeritat.

Într-o "grupă a morţii" cineva trebuia să şi moară. Olanda, vice-campioana mondială, e prima mare victimă a europeanului, după o înfrângere nemeritată şi un meci pierdut pe merit. Batavii mai au doar şanse pur teoretice de calificare, cu multe variabile de luat în calcul. Obosiţi, lipsiţi de inspiraţie, nervoşi, olandezii sunt numai buni de confruntarea cu selecţionata lui Victor Piţurcă, odihnită, relaxată, calmă, practicanta unui fotbal de tip somnifer.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Saracul paunas , cum a aratat el ca e fara pic de cohones . O asemenea cursa de inot in nisip nu mai vazui la el intr-un meci cu miza. Bine ca e singurul pe teren in tricou cu maneca lunga , are temeri ca nu va fi remarcat , desi in cele 2 meciuri de pina acum a fost un indiciu ca e acolo.E o melodie care ii vine manusa , Larga larga...uia larga. De partea cealalta Van Piersicii sa stea la granita Schengen sa ne astepte .

    1. Nemiloasa opinie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb